ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκινά η αποσυμφόρηση-Αύριο η πρώτη μετακίνηση 704 προσφύγων και μεταναστών


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η αποσυμφόρηση της Λέσβου, με την μετακίνηση, σε πρώτη φάση, 704 αιτούντων άσυλο που ανήκουν όλοι σε ευάλωτες ομάδες, οι οποίοι θ’ αναχωρήσουν στις 5 το απόγευμα με το πλοίο “Νήσος Χίος”, που βρίσκεται, από την Παρασκευή, αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης. ενώ προβλέπεται συνολικά να μετακινηθούν περί τους 2500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η επιχείρηση θα ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί, όπου θα γίνει η επιβίβαση σε λεωφορεία, ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα, λόγω covid-19, με θερμομέτρηση και μεταφορά 30 μόνο ατόμων σε κάθε λεωφορείο, ενώ σήμερα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, όπου ενημερώθηκαν όλοι όσοι θα μετακινηθούν και για το λόγο αυτό δεν επετράπη σε κανένα να βγει σήμερα από το προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ. και

Η επόμενη μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου όπου προγραμματίζεται να μετακινηθούν περί τους 600 αιτούντες άσυλο, ενώ η αποσυμφόρηση θα συνεχιστεί την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, με την μετακίνηση ενός αρκετά ικανοποιητικού αριθμού ευάλωτων κυρίως ομάδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου