ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Από την Αστυνομία, στην Εκκλησία της Ελλάδας: Αστυνομικός έγινε “πατήρ Βασίλειος” …χειροτονήθηκε ιερέας!

Από τις μάχες με κακοποιούς στους δρόμους, φορώντας τη στολή της ομάδας ΔΙΑΣ, ο π. Βασίλειος Κοτλίδας βρέθηκε ντυμένος με… ράσο, καθώς χειροτονήθηκε το περασμένο Σάββατο στη δυτική Μακεδονία, και πλέον θα υπηρετεί στο γραφείο ταυτοτήτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, φορώντας κανονικά τα ράσα του.

Ο π. Βασίλειος είναι οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών και ανήκει στους άμισθους ιερείς, γι’ αυτό και δεν σκοπεύει να αφήσει την υπηρεσία του.

Τη χειροτονία του τέλεσε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, συμμαρτυρούντος του πρωτοσύγκελου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου.

Παρέστησαν αρκετοί κληρικοί και λαϊκοί, ενώ οι συνάδελφοί του αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Ο σεβασμιότατος ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα η ζωή του να είναι γεμάτη με φόβο Θεού και ευλάβεια, και «να γίνεται όλος φωτιά μπροστά στο ιερό θυσιαστήριο, αλλά και εύχρηστο όργανο στα χέρια του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου ολόκληρου».

Από την πλευρά του, ο π. Βασίλειος ευχαρίστησε φανερά συγκινημένος όσους τον στηρίζουν στην πορεία της ζωής του και ειδικά στην απόφασή του να υπηρετήσει την Ιεροσύνη.

Άγιοι από όλα τα επαγγέλματα

Ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης π. Εφραίμ μιλώντας στην «δημοκρατία» χαρακτήρισε τον π. Βασίλειο άνθρωπο ήπιων τόνων και πολύ καλό οικογενειάρχη, με ζέση να υπηρετήσει τον Θεό.

«Αγίους, εξάλλου, έχουμε από όλα τα επαγγέλματα…», εξήγησε ο π. Εφραίμ, υπογραμμίζοντας πως «στόχος του π. Βασιλείου είναι να υπηρετήσει την Εκκλησία χωρίς διακρίσεις.

Είναι ένας άνθρωπος με προσεκτική ζωή, που αισθάνθηκε το κάλεσμα του Χριστού. Και, επειδή γνωρίζω τη ζωή και την οικογένειά του, συγκατέθεσα».

Ο π. Εφραίμ δεν δίστασε να πει στον νεοχειροτονηθέντα πως ο δρόμος που επέλεξε είναι στρωμένος με αγκάθια, αλλά και με πάρα πολλές ευλογίες, ενώ τον κάλεσε να υπακούει πάντοτε στον επίσκοπό του.

Κάνει γνωστό, επίσης, ότι δεν υπήρχε κανένας ενδοιασμός εξαιτίας του επαγγέλματός του.

«Άλλωστε, υπάρχουν κι άλλοι εν ενεργεία αστυνομικοί που είναι ιερείς», θυμίζει ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και συμπληρώνει:

«Οι συνάδελφοί του θεωρούσαν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα χειροτονούνταν, γιατί ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του θύμιζαν από παλιά ιερέα»!

ΠΗΓΗ alldaynews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου