Η κατάσταση έχει ξεφύγει και έφτασε στο απροχώρητο στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου, αφού δεκάδες έως και εκατοντάδες λαθρομετανάστες έχουν φτάσει στο σημείο να κοιμούνται ακόμα και σε… ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ, στους πρόχειρους καταυλισμούς μέσα στο δάσος.

Στις φωτογραφίες, βλέπετε ξεκάθαρα τα συγκεκριμένα κρεβάτια, που είναι άγνωστο πως βρέθηκαν εκεί και πως τα εξασφάλισαν οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι σε αυτά κοιμούνται. Τα πήραν από κάποιο παρατημένο στρατόπεδο της περιοχής, τους τα εξασφάλισαν κάποιοι ή τα έκλεψαν από κάπου; 

Παράλληλα στήνουν και υπαίθριες, αυτοσχέδιες κουζίνες όπου μαγειρεύουν, με κίνδυνο να πιάσει φωτιά το δάσος και να… τρέχουν όλοι. Όπως έγινε πριν λίγες ημέρες, με τις απανωτές και επικίνδυνες φωτιές στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Επίσης βλέπετε και παρατημένα διαβατήρια, όπως αυτό από το ΙΡΑΝ.

Οι κάτοικοι των χωριών στα ορεινά του Σουφλίου, βρίσκονται σε απόγνωση. Έχουμε αναδείξει επανειλημμένα το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα, με συνεχή ρεπορτάζ που συνοδεύονται από ΒΙΝΤΕΟ και φωτογραφίες. 

Ένα από αυτά, για την κατάργηση του στρατιωτικού κλιμακίου το οποίο ήταν επιφορτισμένο με την καταδίωξη και σύλληψη λαθρομεταναστών και έκανε, μαζί φυσικά με τους αστυνομικούς πολύ καλή δουλειά, έφτασε και μέχρι την Βουλή, με την κατάθεση Ερώτησης από τον Πρόεδρο του κόμματος “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” Κυριάκο Βελόπουλο. Μάλιστα ρωτάει τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη κιαι Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τι συμβαίνει τελικά.

Κάποιοι πάντως πηγαίνουν και… ψωνίζουν κανονικά από μαγαζιά των χωριών, όπως έγινε τις προηγούμενες μέρες ένα βράδυ στο Μεγάλο Δέρειο. Βλέπετε δυο από αυτούς να έχουν ψωνίσει ολόκληρα… τσουβάλια με τρόφιμα, τα οποία προφανώς δεν προορίζονται μόνο για αυτούς, αλλά φτάνουν για να μαγειρευτεί φαγητό για δεκάδες άλλους. Εκεί εξάλλου ξεκουράζονται και μετά χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα διακινητών προωθούνται στο εσωτερικό της χώρας.



ΠΗΓΗ evros-news.gr