Τον συντονισμό των ενεργειών για διεκδίκηση του δικαιώματος των αστυνομικών υπαλλήλων να συνυπηρετούν με συζύγους που είναι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί ή ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό προωθεί ο αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του ο Θεόδωρος Χαντζής, αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ απευθύνει έκκληση προς όλους τους συναδέλφους του που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την απόσπαση για συνυπηρέτηση να έρθουν σε επαφή με τις Ενώσεις τους προκειμένου να συντονισθούν οι διεκδικητικές προσπάθειες. Το πρόβλημα, όπως επισημαίνει ο ίδιος, είναι πολύ σοβαρό καθώς σε εποχές δύσκολες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και της οικονομικής δυσπραγίας που έχει προκληθεί, οι οικογένειες των αστυνομικών αναγκάζονται να ζουν χωριστά επιβαρύνοντας δραματικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

“Είναι ακατανόητο να μην εφαρμόζονται ψηφισμένοι νόμοι και διατάξεις”, σημειώνει και συμπληρώνει ότι αυτή η κατάσταση προκαλεί κοστοβόρες μετακινήσεις και μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς παρατηρείται μεγάλη αστάθεια στα ωράρια εργασίας του αστυνομικού λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος. Δεν υπάρχουν κενά Σαββατοκύριακα και καθορισμένες αργίες. “Οι άδειες διακόπτονται ή αναστέλλονται λόγω επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, όπως π.χ. μετακινήσεις στον Έβρο ή στα νησιά με δομές μεταναστών λόγω επεισοδίων”, αναφέρει ο κ. Χαντζής.

“Την εποχή της πανδημίας του covid-19 το εργασιακό περιβάλλον του αστυνομικού έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, δεν είναι ελεγχόμενο. Ο αστυνομικός βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο και κατά συνέπεια με πιθανά κρούσματα του ιού”, δηλώνει και προσθέτει ότι η ελληνική οικογένεια στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στη γιαγιά και στον παππού οι οποίοι είναι αυτοί που αναλαμβάνουν την φροντίδα των παιδιών όταν οι γονείς εργάζονται ή βρίσκονται σε απόσταση.

“Άρα από τη μία βλέπουμε το ενδιαφέρον της πολιτείας για την προάσπιση της υγείας των ευπαθών ομάδων και κυρίως των ηλικιωμένων κι από την άλλη οι αποφάσεις της, να μην εφαρμοστούν ψηφισμένοι νόμοι ετών που αφορούν την συνυπηρέτηση, εξαναγκάζουν εμμέσως, ακριβώς αυτές τις ευπαθείς ομάδες να εκτίθενται στον κίνδυνο του ιού προκειμένου να στηρίξουν την οικογένεια του ένστολου/ εκπαιδευτικού”, συμπληρώνει.

Αυτούς τους μήνες που στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη αναταραχή αναφορικά με το μεταναστευτικό και τα ελληνοτουρκικά οι αστυνομικοί χρειάστηκε να είναι στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της χώρας. Μία γενναία πράξη που χρειάζεται έμπρακτη στήριξη σε θέματα προστασίας της οικογένειας.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί ενώ έχουν συνδράμει σε κάθε δυσκολία που έχει προκύψει δεν έλαβαν ποτέ το έκτακτο επίδομα που δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο την περίοδο της καραντίνας.

ΠΗΓΗ thesstoday.gr