ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Καμένα Βούρλα: Σε θέση μάχης για τους πρόσφυγες - «Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να φύγουν...»

Έντονες αντιδράσεις και απειλές από τους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους. Πολίτες διαφωνούν με τη φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή.

Θέσεις μάχης έχουν λάβει κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα που αντιτίθενται στη φιλοξενία ανήλικων προσφύγων στην περιοχή τους.

«Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να φύγουν...», δηλώνει ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, ενώ οι κάτοικοι απειλούσαν τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, που μισθώθηκε από την ΜΚΟ για τους ανηλίκους πρόσφυγες.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισαν τα σχολεία, ενώ όπως τόνισε η Δημοτική Αρχή και οι φορείς θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Lamiareport.gr ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι στο συγκεκριμένο κατάλυμα δεν κάνει ούτε για ποντίκια και κατσαρίδες, και ότι και οι ίδιοι οι πρόσφυγες όταν το είδαν ζήτησαν να φύγουν.

Δείτε βίντεο με την ένταση που δημιουργήθηκε έξω από το ξενοδοχείο που φιλοξενούνται τα 36 ανήλικα προσφυγόπουλα , όπου έκαναν διαμαρτυρία οι κάτοικοι:

Θυμίζουμε πως στις 12:00 το μεσημέρι οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία του πολιούχου τους Αγίου Παντελεήμονα όπου και άκουσαν το Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ο Δήμαρχος επιμένει στην αρχική του θέση ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή η εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων στην περιοχή τους, τους οποίους χαρακτήρισε λαθρομετανάστες αφού επέμεινε στο γεγονός ότι ακόμη κι αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία επίσημη ή έγγραφη ενημέρωση για το ποιοι είναι και από που ήρθαν.

Από την πλευρά του ο κ. Καρακάντζας έκανε λόγο και για άλλα 32 άτομα που επρόκειτο να έρθουν στο ίδιο ξενοδοχείο.ΠΗΓΗ newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου