ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Έβρος: Κύκλωμα δουλεμπόρων «σπρώχνει» τα “ναρκωτικά των τζιχαντιστών” στην Ελλάδα
Σε συναγερμό παραμένουν οι Αρχές στον Έβρο, με τους κατοίκους να δηλώνουν ανήσυχοι από την έντονη το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσία λαθρομεταναστών, που όπως καταγγέλλουν, αποτελούν μέρος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα δουλεμπόρων και μεταναστών. Πιο συγκεκριμένα, οι μετανάστες κερδίζουν δωρεάν τη μεταφορά τους στον Έβρο αρκεί να παραδώσουν το πακέτο με τα ναρκωτικά στον ναρκέμπορο που περιμένει στην ελληνική πλευρά.

Ο βαρκάρης που θα τους περάσει στον Έβρο δεν είναι Τούρκος διακινητής, αλλά μετανάστης που κερδίζει το ταξίδι του αρκεί να ακολουθήσει έναν χάρτη που τους δίνουν και να περάσει απέναντι τα «βαποράκια».

Μεταφέρουν ηρωίνη κοκαΐνη αλλά κυρίως τα χάπια των τζιχαντιστών, τα κάπταγκον. Είναι ουσίες που ωθούν τον χρήστη να λειτουργεί χωρίς συναισθηματισμούς και αναστολές.

Σύμφωνα με τις Αρχές αυτά τα χάπια διοχετεύονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αυξάνοντας την εγκληματικότητα αφού οι χρήστες μπορούν -λόγω της δράσης του χαπιού- να αφαιρέσουν ακόμα και ανθρώπινη ζωή για μια τσάντα.

Από τη μεριά της, η Άγκυρα απειλεί την Ελλάδα και την ΕΕ ότι θα βάλει τέλος στη συμφωνία για τους πρόσφυγες.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, που ξεκαθάρισε ότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα στείλουν χιλιάδες μετανάστες στην Ευρώπη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου