Συνελήφθησαν στις 11-9-2020, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης δύο (2) διακινητές, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 5 λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 7-9-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί στον Προβατώνα Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν τον δεύτερο διακινητή να έχει επιβιβάσει στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.