ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Επιμένει ο Κουρτς: Η κατανομή αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη «δεν θα λειτουργήσει» -Δεν δέχεται πρόσφυγες από την Ελλάδα

Η κατανομή των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη «δεν θα λειτουργήσει», δήλωσε την Τρίτη καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο

Οι δηλώσεις του Σεμπάστιαν Κουρτς έρχεται την παραμονή της παρουσίασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενός σημαντικού σχεδίου μεταρρύθμισης για το προσφυγικό.

Μετά τις φωτιές στη Μόρια, η συζήτηση για τον καταμερισμό των βαρών στο προσφυγικό έχει ενταθεί, ενώ τόσο η Άνγκελα Μέρκελ, όσο όμως και ο Εμανουέλ Μακρόν έχουν προαναγγείλει σχέδιο για υποδοχή περισσότερων προσφύγων από την Ελλάδα.

Από την πρώτη στιγμή ωστόσο, ο Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε πως δεν θα ακολουθήσει το γερμανικό μοντέλο. Αντίθετα, ο αντικαγκελάριος και αρχηγός των Πράσινων, Βέρνερ Κόγκλερ, τάχθηκε υπέρ της υποδοχής προσφύγων.

Προστασία των εξωτερικών συνόρων προτείνει ο Κουρτς

«Πιστεύουμε ότι η κατανομή στην Ευρώπη απέτυχε και ότι πολλά κράτη την απορρίπτουν», δήλωσε ο επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης, αναφερόμενος στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης που αρνούνται να δεχτούν μετανάστες που έφθασαν στην Ελλάδα ή την Ιταλία.

«Δεν θα λειτουργήσει έτσι, αλλά προστατεύοντας καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα, πολεμώντας μαζί εναντίον των διακινητών και στέλνοντας βοήθεια επί τόπου», πρόσθεσε ο συντηρητικός Κουρτς.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου