Συνεχείς περιπολίες σε όλη την περιοχή από τις ελληνικές αρχές – Προσπαθούν να ανακόψουν ένα νέο κύμα επιχείρησης εισβολής μεταναστών στη χώρα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές, μετά τη διαπίστωση για αύξηση των μεταναστευτικών ροών, μέσω των χερσαίων συνόρων. 

Τις τελευταίες ημέρες, η κινητικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με την αύξηση των ροών να ανέρχεται στο 20%. Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ και που τράβηξε διακινητής δείχνει τουλάχιστον 12 άτομα να στοιβάζονται σε αυτοκίνητα, στις Φέρρες. Πολλοί από τους μετανάστες που συλλαμβάνονται υποβάλλουν αίτημα πολιτικού ασύλου, ενώ υποστηρίζουν ότι ήταν κρατικοί λειτουργοί στην Τουρκία και αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν. 

Η κατάσταση δημιουργεί ανησυχίες για ενδεχόμενο κύμα επιχείρησης παράνομης εισβολής μεταναστών στη χώρα. Για τον σκοπό αυτό έχουν ληφθεί μέτρα επιπλέον θωράκισης των συνόρων.

Ήδη, οι περιπολίες είναι αυξημένες τόσο μέσα στον ποταμό όσο και στις παραποτάμιες περιοχές, από δύο ομάδες τύπου ΕΚΑΜ, 30 ατόμων η μία. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με τους συνοριοφύλακες που προσλήφθηκαν πρόσφατα, ενώ θα έχουν ως έδρα την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη. 

Μέριμνα υπάρχει και για τα νησιά, όπου οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με 530 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν το τελευταίο διάστημα.


Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή νέου φράχτη στον Έβρο αλλά και την ενίσχυση του παλαιότερου, μετά και την υπογραφή και της σύμβασης με τέσσερις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Το έργο αναμένεται ότι θα ξεκινήσει να παραδίδεται τμηματικά σε διάστημα 5-8 μηνών. Το έργο κρίθηκε απαραίτητο μετά τα γεγονότα της παράνομης εισβολής του περασμένου Μαρτίου, ενώ οι αρμόδιες αρχές συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για να δημιουργηθεί νέος φράχτης, στα ευάλωτα σημεία των χερσαίων τμημάτων στην ελληνοτουρκική μεθόριο, όπως και για ενίσχυση του παλαιότερου τμήματος.