MKO φέρονται να βολιδοσκοπούν στην περιοχή της Θράκης για την εύρεση στέγης για την στέγαση προσφύγων και μεταναστών. Στην πολύ σημαντική αυτή καταγγελία προχώρησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης το ενδιαφέρον αυτών των δύο ΜΚΟ για την εύρεση διαμερισμάτων μέχρι στιγμής έχει συναντήσει κλειστές πόρτες από την τοπική κοινωνία, ωστόσο ο ίδιος έχει ήδη ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες καθώς η κυβερνητική πολιτική είναι να μην υπάρχει η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε περιοχές της Θράκης για εθνικούς λόγους.

«Δεν υπάρχει καμία διάθεση πρώτα απ’ όλα να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της μουσουλμανικής μειονότητας εκεί η οποία είναι μια φιλήσυχη ευρωπαϊκή Ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Αντιθέτως πολλοί από αυτούς που εισέρχονται είναι άνθρωποι από ακραία δόγματα είναι άνθρωποι του ακραίου Ισλάμ και θα μπορούσαν να δηλητηριάσουν ακόμα και με θρησκευτικό φανατισμό τις ομάδες αυτές των ανθρώπων που είναι οι μόνοι θα έλεγα μετριοπαθείς μουσουλμάνοι στον κόσμο που παρότι προκλήθηκαν συχνά από τους ακραίους του ISIS και της διεθνούς τρομοκρατίας τους έκλεισαν την πόρτα αποδεικνύοντας ότι η πολιτική που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα στη Θράκη της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας, φέρνει αποτελέσματα».

Όπως είπε, «αυτό είναι κόντρα και στην πολιτική που ακολουθείται από την Ελληνική κυβέρνηση και είναι κόντρα και στις επιθυμίες αν θέλετε της τοπικής κοινωνίας η οποία δεν θέλει δώσει αφορμές για να δηλητηριαστεί αυτή η εξαιρετική σχέση που υπάρχει μεταξύ των χριστιανών και μουσουλμάνων».

«Δεν υπάρχει αντιμεταναστευτικό μένος στους Θρακιώτες», συμπλήρωσε. «Οι Θρακιώτες είναι φιλήσυχοι και φιλόξενοι ανεξαρτήτως εάν είναι μουσουλμάνοι ή χριστιανοί. Υπάρχει όμως πάντοτε μια καχυποψία και μια επιφυλακτικότητα, όταν κάποιοι ξενόφερτοι επιδιώκουν στην πατρίδα μας να δημιουργήσουν προϋποθέσεις προβοκάτσιας».

Ερωτηθείς εάν το θέμα έχει προχωρήσει, ο κ. Στυλιανίδης είπε «έχω τα πρώτα δείγματα ενδιαφέροντος. Αποκάλυψε πως «υπήρξαν προσεγγίσεις σε μεσιτικά γραφεία της Ροδόπης κυρίως, όπου η ισορροπία μεταξύ των σύνοικων στοιχείων είναι λεπτή και υπήρξαν και θετικές αντιδράσεις του ντόπιου πληθυσμού οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι ξέρετε εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή γιατί αυτό δεν βοηθά.
Ανάπτυξη της Θράκης πιλότος και για άλλες περιοχές

Η ανάπτυξη της Θράκης είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί και να αποτελέσει πιλότο για την ανάπτυξη και άλλων περιοχών της χώρας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και την ίδια φιλοσοφία.

Η διακομματική επιτροπή θα καταγράψει τα σημαντικά προβλήματα και θα εφαρμόσει έξυπνες πολιτικές «προκειμένου να επιτύχουμε μια ποιοτική ανάπτυξη και μάλιστα μια διάχυτη ανάπτυξη που δεν αφορά την εύνοια για λίγους όπως έγινε σε ορισμένες περιόδους στο παρελθόν αλλά θα αφορά την εύνοια για όλους την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό ξεκινώντας από το δημογραφικό.

«Εκτιμώ λοιπόν ότι το δημογραφικό συνδέεται πλέον όχι με την υπογεννητικότητα όπως στο παρελθόν αλλά συνδέεται κυρίως με την ανεργία. Με την απώλεια θέσεων εργασίας γι’ αυτό οι πρώτες πρωτοβουλίες στρέφονται εκεί.

Θεσμοθέτηση του 12%, ενίσχυση του ΔΠΘ, προϋποθέσεις για εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας, είναι τα βασικά βήματα για τον κ. Στυλιανίδη.