Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην μεταφορά 70 προσφύγων νότια των Χανίων και, συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελαφονησίου και Στόμιου, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.


Οι πρόσφυγες -Κουρδικής και Ιρακινής καταγωγής- που θα παραμείνουν σε καραντίνα στο ανενεργό Κλειστό Κολυμβητήριο στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, αναγνώρισαν τους διακινητές τους:

Πρόκειται για δύο Τούρκους, ένα Σύριο κι έναν Ιρακινό.

Και οι τέσσερις κρατούνται ενώ την Τρίτη αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, το ιστιοφόρο ξεκίνησε από την Τουρκία με υποτιθέμενο προορισμό την Ιταλία, ενώ οι πρόσφυγες φαίνεται να κατέβαλλαν 10.000 ευρώ έκαστος, για μια νέα ζωή στην Ευρώπη.



Στο σύνολο των 70 προσφύγων, οι 50 είναι άνδρες, 10 γυναίκες. ενώ στο επικίνδυνο «ταξίδι» συμμετείχαν 4 αγόρια και 6 κορίτσια, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος επτά μηνών.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Χανίων η Αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ασφαλή διαμονή των προσφύγων, που -αν και ταλαιπωρημένοι- δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις παρούσες συνθήκες ασφαλούς διαμονής τους, μα και την προσδοκία για μια ευκαιρία να ζήσουν μια κανονική, ειρηνική ζωή.