Επέστρεψαν οι νέοι συνοριακοί φύλακες στη Χίο και στα υπόλοιπα νησιά μετά την θεωρητική τους εκπαίδευση στην Σχολή της Αστυνομίας στην Κομοτηνή. 

Έχουν ήδη ξεκινήσει την πρακτική τους εκπαίδευση στις Υπηρεσίες της Αστυνομίας στο νησί και αυτή θα διαρκέσει έως την 23η Οκτωβρίου. Για τα ζητήματα που προέκυψαν αλλά και για την ομαλή προσαρμογή τους στους κόλπους της Αστυνομίας, κλιμάκιο της ΠΟΣΥΦΥ που υπηρετεί στο νησί, πραγματοποίησε συνάντηση με τους νέους συνοριοφυλακες. Τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Χρήστος Παπαχρήστου και Δέσποινα Σαββίδου, επεσήμαναν:


"Στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας που επιδιώκει η ΠΟΣΥΦΥ με τους νέους συνοριακούς φύλακες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του διοικητικού συμβουλίου με συναδέρφους που θα εκπαιδευτούν και θα επιχειρήσουν στο νησί της Χίου. Συζητήσαμε θέματα που προκύπτουν και αφορούν την εκπαίδευση τους αλλά και την συνοριακή φύλαξη γενικότερα στο νησι της Χίου. Ήδη κλιμάκιο της Ομοσπονδίας μας επισκέφθηκε το προηγούμενο διάστημα τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου και συζήτησε για τον τρόπο κατανομής αλλά και το πλαίσιο αρμοδιοτήτων των νέων συναδέλφων. Το επόμενο διάστημα τέτοιες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όσα νησιά προσλήφθηκαν νέοι συνοριακοί φύλακες αλλά και στον Έβρο."

Πηγή: bordernews.gr