Αύριο αναμένεται να καταπλεύσουν δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, που θα χρησιμοποιηθούν για προσωρινή φιλοξενία αιτούντων άσυλο.

Για τη Λέσβο απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο Blue Star Chios, στο οποίο θα φιλοξενηθούν μετανάστες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στις 75 καμπίνες με τα 240 κρεβάτια και στα σαλόνια του πλοίου, το οποίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Μυτιλήνης για 15 ημέρες.

Το πλοίο μέχρι πριν από λίγες ώρες βρισκόταν στο Κερατσίνι για συντήρηση αφού ολοκλήρωσε τα καλοκαιρινά του δρομολόγια.

Μικρής έκτασης πυρκαγιά σε σκηνές που δεν είχαν καταστραφεί στο ΚΥΤ της Μόριας ξέσπασε, λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα της Τετάρτης, προκαλώντας νέες σκηνές πανικού.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα είχαν κάνει ανακοινώσεις για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μόρια μετά τη μεγάλη πυρκαγιά.

Όπως ανακοινώθηκε, ένα επιβατηγό πλοίο και δυο αρματαγωγά θα φιλοξενήσουν περί τους 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν άστεγοι.

Αύριο αναμένεται να καταπλεύσουν δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, που θα χρησιμοποιηθούν για προσωρινή φιλοξενία αιτούντων άσυλο.

Με τρεις πτήσεις τσάρτερ αναχωρούν σήμερα και αύριο από τη Λέσβο τα 400 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονταν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.