ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Τοποθέτηση του Παναγιώτη Χαρέλα για τις δράσεις συγκεκριμένων Μ. Κ. Ο στην Λέσβο


Αδιαμφισβήτητα, η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της ΕΥΠ για την δράση συγκεκριμένων ΜΚΟ στη Λέσβο που εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης, είναι πολύ μεγάλη και ίσως η μοναδική έως τώρα σε αυτόν τον τομέα. 

Επαληθεύει τις υποθέσεις μας και τις υποψίες όλων μας, όλα αυτά τα χρόνια καθώς από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν οι ροές το 2015 περάσανε από το Αιγαίο πανω απο 1.000.000 μετανάστες. Από τότε λοιπόν τα ηνία της φύλαξης των συνόρων, των θαλασσίων, μεταφέρθηκαν ουσιαστικά από τις οργανωμένες και αρμόδιες δομές του Κράτους σε οργανώσεις και άλλες μη Κυβερνητικές, στα πλαίσια πάντα της του ανθρωπισμού και " έρευνας και διάσωσης" στη θάλασσα. Πρώτες στους μετανάστες στη θάλασσα έφταναν για διάσωση αυτές οι οργανώσεις! Εμείς περιοριστήκαμε στη "διαχείριση", την φύλαξη και την... σίτιση των εισερχομένων μεταναστών !. 

Η δράση λοιπόν του κυκλώματος αυτού, όπως έχει δημοσιοποιηθεί, εμφανίζεται σε 32 εισόδους ή απόπειρες από την Τουρκία προς τη Λέσβο και χρονικά από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου! Δηλαδή μιλάμε για μια περίοδο που μετά τις Καστανιές του Έβρου οι ροές στο Αιγαίο μειώθηκαν αισθητά ή σχεδόν μηδενίστηκαν. Μιλάμε για μια περίοδο που οι μισές ΜΚΟ τα μάζεψαν και έφυγαν από το νησί και επίσης εκείνη την περίοδο οι αναφορές ακόμη και μέσα στη Βουλή για ύποπτη δράση ορισμένων ΜΚΟ ήταν συνεχείς. Δηλαδή ακόμη και αυτές οι ΜΚΟ που κατηγορούνται θα έπρεπε να προσέχουν. 

Εύκολα λοιπόν μπορεί να φανταστεί κάποιος τι πάρτυ γινόταν - μάλλον- την προηγούμενη περίοδο από την προαναφερόμενη, όταν είχαμε δηλαδή 32 βάρκες μεταναστών την ημέρα και όχι το 6μηνο και όταν ....η θάλασσα τότε δεν είχε σύνορα !!!!

Τοποθέτηση του Παναγιώτη Χαρέλα  (ανάρτηση του στο fb)
                           
                           

ΠΗΓΗ  bordernews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου