Άλλες 2.000 προσλήψεις συνοριοφυλάκων το 2021. Την άμεση θωράκιση των συνόρων αλλά και των σημείων εισόδου και εξόδου της χώρας, έχει αποφασίσει η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην κατεύθυνση αυτή προσανατολίζεται να προκηρύξει άλλες 2.000 περίπου νέες θέσεις συνοριακών φυλάκων για το έτος 2021. 

Ήδη έχουν προαναγγελθεί άλλοι 800 νέοι συνοριοφύλακες για τον Έβρο που θα συμπληρώσουν και θα αναβαθμίσουν την θωράκιση του Έβρου. Παράλληλα η ενίσχυση αυτή με τους ήδη υπάρχοντες 400 νέους συνοριοφύλακες που προσέλαβε τους προηγούμενους μήνες θα έχει πολλαπλά οφέλη, αφού η φύλαξη του Έβρου θα ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό αλλά ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται ουσιαστικά και όλες οι περιφέρειες της χώρας που για πολλά χρόνια ενίσχυαν κάθε μήνα με το προσωπικό τους τον Έβρο. Αυτές οι δυνάμεις πλέον θα παραμένουν στην οργανική τους θέση και δεν θα απουσιάζουν από την περιφέρεια. 

Το Υπουργείο προσανατολίζεται ακόμη, στην πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων και σε άλλα μέρη της περιφέρειας εκεί όπου τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας απαιτούν ενίσχυση με μόνιμη δύναμη και εξειδικευμένο προσωπικό. Οι νέοι συνοριακοί φύλακες στα πρότυπα των αρμοδιοτήτων των ευρωπαϊκών χωρών θα ελέγχουν στα επίσημα σημεία εισόδου εξόδου της χώρας, ροές αλλοδαπών και γνησιότητα εγγράφων. Έχει ήδη διαπιστωθεί η μεταστροφή της διασυνοριακής εγκληματικότητας στα σημεία αυτά, όπου τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης χρησιμοποιούν ευφάνταστους τρόπους να ξεγελάσουν τις Αρχές και να περάσουν παράνομα μετανάστες. Ήδη έχουν προσληφθεί 400 νέοι συνοριακοί φύλακες για τον Έβρο, 530 για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσληψη άλλων 480 για τις κλειστές δομές μεταναστών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) της χώρας όπως επίσης και άλλων 266 νέων επίσης για τα προαναφερόμενα νησιά. Μαζί με της ήδη προϋπάρχουσες προσλήψεις νέων συνοριακών φυλάκων που πραγματοποιούνται ήδη μέσα στο τρέχον έτος, έως τα τέλη του επόμενου έτους θα έχουν προσληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια περίπου 3.700 νέοι συνοριακοί φύλακες ενδυναμώνοντας για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια την συνοριακή φύλαξη της χώρας.

ΠΗΓΗ: bordernews.gr