ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός – Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: 47 κρούσματα στο ΚΥΤ Χίου


Αφορούν σε 2 υπαλλήλους και σε 45 ωφελούμενους που βρέθηκαν κατά τους ελέγχους κλιμακίων του ΕΟΔΥ.


Συναγερμός σήμανε στη Χϊο για 47 θετικά κρούσματα, που αφορούν σε 2 υπαλλήλους και σε 45 ωφελούμενους που βρέθηκαν κατά τους ελέγχους κλιμακίων του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ΒΙΑΛ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Κατά τη διήμερη δράση τους πραγματοποίησαν 440 rapid test και χθες βρέθηκαν 9 θετικά κρούσματα (1 υπάλληλος και 8 ωφελούμενοι), σε 113 δείγματα, ενώ σήμερα βρέθηκαν θετικά 38 κρούσματα (1 υπάλληλος και 37 ωφελούμενοι), σε 327 δείγματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σταθερά σε υψηλά νούμερα η διασπορά


Να σημειωθεί ότι η διασπορά του κορωνοϊού παραμένει σταθερά σε υψηλά νούμερα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων -841- από την έναρξη της πανδημίας. Επιπρόσθετα 89 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 10 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Την Πέμπτη καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 882, ενώ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

ΠΗΓΗ newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου