Συλλήψεις στη Φιλιππιάδα και μετά από καταδίωξη

Με επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη επιχείρηση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή και ως αποτέλεσμα είχε τη σύλληψη πέντε διακινητών και τον εντοπισμό 50 μεταναστών σε ιστιοφόρο.

Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση ο σχεδιασμός της οποίας είχε ξεκινήσει από μέρες και η έκβασή της αναδεικνύει την ετοιμότητα αλλά και την οργάνωση των στελεχών του Λιμεναρχείου Πρέβεζας.

Η αρχική πληροφορία που έφτασε στις Λιμενικές Αρχές Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας έκανε λόγο για διακίνηση δεκάδων μεταναστών.

Η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας αξιολογώντας την πληροφορία οργάνωσε άριστα το σχέδιο δράσης τόσο από στεριά όσο και από θαλάσσης.

Αρχικά εντοπίστηκε το σκάφος, το οποίο θα μετέφερε τους μετανάστες, αραγμένο στην παραλία στο Αλωνάκι και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση για μέρες.

Οι διακινητές, σύμφωνα με πληροφορίες του PREVEZANEWS, ξεκίνησαν από την Αθήνα εχθές αργά το βράδυ με δύο οχήματα τύπου βαν και ένα Ι.Χ., στα οποία επέβαιναν οι μετανάστες.

Τα ξημερώματα έφθασαν στην παραλία Σκάλα, στην οποία είχε μετακινηθεί το ιστιοφόρο σημαίας Ολλανδίας που θα τους παραλάμβανε.

Οι μετανάστες, 50 στο σύνολο, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και μωρά, επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο με σκοπό να φτάσουν στην Ιταλία.

Το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Πρέβεζας που βρίσκονταν σε ετοιμότητα επενέβη και σταμάτησε το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν και οι 2 φερόμενοι ως διακινητές, Ουκρανοί κατά πληροφορίες.

Μάλιστα οι Λιμενικοί έσβησαν και μικρής έκτασης φωτιάς που εκδηλώθηκε στο ιστιοφόρο χωρίς να κινδυνεύει κανείς από τους επιβαίνοντες σε αυτό.

Ταυτόχρονα είχε στηθεί παράλληλη επιχείρηση από το άντρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για τη σύλληψη των οδηγών των οχημάτων, Αφγανών πιθανότατα κατά πληροφορίες, που είχαν μεταφέρει τους μετανάστες από την Αθήνα στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PREVEZANEWS, τους δύο από αυτούς τους συνέλαβαν στον… ύπνο, σε ξενοδοχείο στην Φιλιππιάδα ενώ τον τρίτο οδηγό οχήματος τον συνέλαβαν έπειτα από καταδίωξη.

Όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στην Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί και την προανάκριση, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος ρυμουλκήθηκε στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

ΠΗΓΗ prevezanews.gr