Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά στους συναδέλφους του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής, οι οποίοι σε συνεργασία με το προσωπικό των υπηρεσιών Συνοριακής φύλαξης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατόρθωσαν να 
εξαρθρώσουν κύκλωμα διακίνησής παράνομων μεταναστών από τον Έβρο στην Αττική.

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα με την σύλληψη κυρίως υπηκόων του Πακιστάν, με άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα που δημιούργησαν σε διάστημα λίγων μηνών, στόλο με συνολικά 232 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική.

Οι επιτυχίες των εν λόγω υπηρεσιών είναι καθημερινές.
Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής εκ του θεσμικού ρόλου που της έχει αναθέσει η Πολιτεία βρίσκεται καθημερινά στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης και διαχείρισης του φαινομένου της Παράνομης Μετανάστευσης. 

Γι' αυτό το λόγο πρέπει η Πολιτεία ΑΜΕΣΑ Να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια - και δεν είναι άλλα από την ενίσχυση με ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ- ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ και υλικοτεχνικό εξοπλισμό - που χρειάζονται οι υπηρεσίες αυτές έτσι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα εκτελούν τα καθήκοντα που τους έχουν αναθέσει.

Να σημειώσω εδώ ότι ενίσχυση με νέους Συνοριακούς φύλακες αλλά και λοιπό αστυνομικό προσωπικό έχει να γίνει από το 2002 και 2013 αντίστοιχα.

Η Ενίσχυση, μετά από αίτημα μας, με τη πρόσληψη των 180 νέων συναδέλφων Συνοριακών Φυλάκων (για ενίσχυση των ΠΡΟΚΕΚΑ) βρίσκεται στο σωστό δρόμο και γι' αυτό ευχαριστούμε τη φυσική και πολιτική Ηγεσία μας.
ΠΡΕΠΕΙ όμως να ολοκληρωθεί η προσπάθεια αυτή με την ενίσχυση και των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης με νέες προσλήψεις, οι οποίες ευχόμαστε να έρθουν γρήγορα.


Του Μπόζιαρη Θωμά 
Β' αντιπροέδρου της ΠΟΣΥΦΥ







bordernews.gr