ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020

Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου: Σύμπτωση απόψεων Ελλάδας-Βουλγαρίας


Πλήρης σύμπτωση απόψεων ως προς τα θεμελιώδη σημεία της πρότασης για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Χρίστο Τερζίσκι.

Ο Βούλγαρος υπουργός επισκέφθηκε την Αθήνα έπειτα από πρόσκληση του κ. Κουμουτσάκου και είχε επαφές και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κατά τη συνάντηση του κ. Τερζίσκι με τον κ. Κουμουτσάκο, παρόντος του πρέσβη της Βουλγαρίας στην Αθήνα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ της αλληλεγγύης που οφείλουν να εκφράζουν τα κράτη-μέλη και των υποχρεώσεων των χωρών πρώτης γραμμής, «πρέπει να αντιμετωπιστεί στη διάρκεια των επικείμενων διαπραγματεύσεων», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου.

Οι κ. Κουμουτσάκος και Τερζίσκι συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία των δύο χωρών και να διαμορφώσουν μια κοινή γραμμή και στάση στη διαπραγμάτευση. Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε απόφαση της χώρας του να υποδεχθεί συνολικά 70 ασυνόδευτους ανήλικους.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου