ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και γιατροί συνεργάστηκαν, προκειμένου να βοηθήσουν τραυματισμένο άνδρα

Άλλο ένα περιστατικό για γερά νεύρα που επιβεβαιώνει (ακόμα μία φορά) τον επαγγελματικό των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και καταδεικνύει την αναγκαιότητα για άρτια εκπαίδευση.Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με κωδικό κλήσης 219-1 της Α΄αλλαγής διερχόμενη επί της Λ. Μαραθώνος στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης είδε ότι συνέβη τροχαίο ατύχημα.

Αμέσως οι αστυνομικοί ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν το σοβαρό τραυματισμό οδηγού μοτοσυκλέτας με σχεδόν ακρωτιριασμένο το δεξί του πόδι στο ύψος της κνήμης..

Χωρίς δισταγμό και χρησιμοποιώντας ιδιωτικό ιμάντα αιμοστατικού (τουρνικέ) και τον ιδιωτικό υγειονομικό εξοπλισμό που έφεραν μαζί τους, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία.

Στο σημείο σταμάτησε διερχόμενη γιατρός κ. Σ. Μ., η οποία λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ζήτησε εαν υπάρχει η δυνατότητα εξειδικευμένου υγειονομικού υλικού.

Άμεσα, δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφυγε για το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, ενημερώνοντας την γιατρό που ήταν υπηρεσία, η οποία σε ελάχιστο χρόνο πήρε την τσάντα της με υγειονομικό υλικό, μπήκε στο ιδιωτικό της όχημα και προσήλθε στο σημείο του ατυχήματος μαζί με το δίκυκλο της ΕΛ.ΑΣ..

Στο σημείο με την αγαστή συνεργασία των ιατρών διατηρήθηκε η καλύτερη δυνατή κατάσταση για τον τραυματία που τελικά παρελήφθη από ασθενοφόρο την 12:45 ώρα για το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Μετά από πολύωρο χειρουργείο, οι γιατροί κατάφεραν να του συγκολλήσουν το πόδι και ο τραυματίας αναρρώνει.

Μόνο θετικά σχόλια απέσπασαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για την ψυχραιμία και το ζήλο που επέδειξαν, προκειμένου να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την υγεία του. 
ΠΗΓΗ   policenet.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου