ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020

Συναγερμός στην Πέλλα: Στην αστυνομία η λίστα των θετικών με κορονοϊό - Θα ελέγχει αν τηρούν την καραντίνα

Στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας θα δοθεί η λίστα όσων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στην Π.Ε. Πέλλας, η οποία και θα επιτηρεί αν εφαρμόζονται τα μέτρα και αν τηρείται η καραντίνα 14 ημερών από τους νοσούντες.

Το μέτρο αυτό "ισχύει κατά περίπτωση και δεν είναι γενικευμένο" δηλώνει, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, προσθέτοντας ότι "συνδράμουμε στο έργο της Πολιτικής Προστασίας για την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης οποτεδήποτε μας ζητηθεί".

"Είχαμε συνδράμει και στην επιτήρηση των μέτρων και της καραντίνας από τους θετικούς στον κορονοϊό και σε άλλες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στην πρώτη φάση της πανδημίας, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο", υπογραμμίζει παράλληλα ο κ. Χρονόπουλος αναφέροντας ότι η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ είναι οι αρμόδιες Αρχές που θα αποφασίσουν πότε θα συνδράμει η Ελληνική Αστυνομία.

Την είδηση πως η ελληνική αστυνομία παίρνει από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία τα ονόματα όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό για να επιτηρεί την πιστή εφαρμογή των μέτρων και τήρηση της καραντίνας 14 ημερών γνωστοποίησε και ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Τζαμτζής, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Πέλλα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα τόνισε ότι το "το σημαντικό είναι ότι πλέον δίδεται από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ η λίστα των ονομάτων όλων όσων νοσούν, ούτως ώστε η ελληνική αστυνομία να επιτηρεί την πιστή εφαρμογή των μέτρων και τήρηση της καραντίνας 14 ημερών για όσους έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό".

"Η Πέλλα βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς - Ξεκινούμε ελέγχους σε όλα τα εργοστάσια της περιοχής"

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων για την πρόληψη μεγαλύτερης διασποράς του κορονοϊού στην περιοχή ο κ.Τζαμτζής σημείωσε ότι τις σχετικές αποφάσεις λαμβάνει η Πολιτική Προστασία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί κάποιο νέο μέτρο, δεδομένου και ότι η περιφερειακή ενότητα Πέλλας βρίσκεται ήδη σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι "από εκεί και πέρα ως Περιφερειακή Ενότητα, καθ' υπόδειξη του ΕΟΔΥ αναλαμβάνουμε να κάνουμε ελέγχους σε όλα τα εργοστάσια της περιοχής σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων στη λειτουργία των μονάδων, τόσο από εργαζόμενους, όσο και από την εργοδοσία. Ζητούμε από όλους την πιστή τήρηση των μέτρων, τη χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, για να προστατεύσουμε το εαυτούς μας, τους οικείους μας, το κοινωνικό σύνολο".

Σε συναγερμό η Πέλλα - Μαζικοί έλεγχοι από 18 κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Εντατικούς ελέγχους διεξάγουν στην Πέλλα, από το πρωί, 18 κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών των 114 εργαζομένων σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Τα 114 κρούσματα κορονοϊού στην κονσερβοποιία επιβεβαιώθηκαν έπειτα από διενέργεια τεστ σε 427 εργαζομένους στον τομέα της παραγωγής, ενώ σήμερα κλήθηκαν να εξεταστούν και περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι στο τμήμα εξαγωγών. Παράλληλα, γίνονται απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια.

"Έγινε μια ανασκόπηση της κατάστασης, όπως μέχρι τώρα εξελίσσεται. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε όλον τον νομό Πέλλας. Υπήρχαν σήμερα τρία κλιμάκια στη Σκύδρα, δύο στον δήμο Αλμωπίας, στην Κρύα Βρύσης και στον δήμο Έδεσσας στο Γηροκομείο. Θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες να διεξάγουν τεστ, να ιχνηλατούν, να παίρνουν δείγματα, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος του ιικού φορτίου στην περιοχή", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου