Συνελήφθη, τελικά, από αστυνομικούς ο άνδρας που είχε εμπλακεί στην δολοφονία των δυο ειδικών φρουρών στου Ρέντη, το Μάρτιο του 2011 και ο οποίος αναζητούνταν μετά από ένοπλη συμπλοκή στο Μενίδι το βράδυ του Σαββάτου


 

Μέχρι στιγμής, ο 33χρονος κατηγορείται μόνο για τα φυσίγγια και όχι για τη συμπλοκή και τον τραυματισμό των δύο αντρών

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί σε 33χρονο, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για συνέργεια στη δολοφονία των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το 2011 στου Ρέντη. Ο 33χρονος, ο οποίος είχε αθωωθεί στο δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία των αστυνομικών, ερευνάται για εμπλοκή σε αιματηρή συμπλοκή που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στο Μενίδι. Συγκεκριμένα το αυτοκίνητό του βρέθηκε τρακαρισμένο σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου πυροβολήθηκαν δύο άντρες. Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν φυσίγγια.

Μέχρι στιγμής, ο 33χρονος κατηγορείται μόνο για τα φυσίγγια και όχι για τη συμπλοκή και τον τραυματισμό των δύο αντρών. Ο συλληφθείς αναζητούνταν χθες Δευτέρα από τους αστυνομικούς και εντοπίστηκε τελικά από άντρες της ΟΠΚΕ. Σήμερα Τρίτη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, όπου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στις 2:00 το πρωί της περασμένης Κυριακής. Η Αστυνομία εξετάζει πληροφορίες που κάνουν λόγο για καυγά ανάμεσα σε ομάδες αντρών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που εξετάζονται, όλα ξεκίνησαν όταν τσακώθηκαν δύο παρέες που βρίσκονταν σε κέντρο διασκέδασης στο Μενίδι, όπου γινόταν γλέντι βάφτισης. Οι εμπλεκόμενοι ήρθαν στα χέρια και μάλιστα ένας άντρας ξυλοκοπήθηκε.

Μετά το κλείσιμο του κέντρου διασκέδασης, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα από τη μία παρέα πήραν δύο όπλα, ένα εξ αυτών υποπολυβόλο, και επιτέθηκαν στην άλλη παρέα που καθόταν σε εξωτερικό χώρο κοντά σε ένα γήπεδο στο Μενίδι. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο άτομα, τα οποία αρνήθηκαν στους αστυνομικούς ότι τσακώθηκαν με κάποια άλλη ομάδα. Από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πέρασαν από μπροστά τους άγνωστοι Ρομά, οι οποίοι τους πυροβόλησαν και εξαφανίστηκαν. Η Αστυνομία κατέσχεσε δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων ανήκει στον 33χρονο που είχε κατηγορηθεί ως συνεργός των δύο ανδρών που δολοφόνησαν τους άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στου Ρέντη.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για άμεση συνέργεια στη δολοφονία των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη. Στο δεύτερο βαθμό το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε αθώο. Έτσι, ύστερα από περίπου οχτώ χρόνια στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος. 

 

ΠΗΓΗ   ethnos.gr