ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

Μ. Λογοθέτης: Δημιουργία υγειονομικού σταθμού στην είσοδο του ΚΥΤ

Τη δημιουργία υγειονομικού σταθμού στην είσοδο του ΚΥΤ, τη μεταφορά εκτός Σάμου των εγκύων, καθώς και τον περιορισμό των εξόδων από τον καταυλισμό, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνος Λογοθέτης, αναφερόμενος στη σημερινή του επίσκεψη στη Σάμο.


Μιλώντας στο “Ράδιο Αρμονία” ο κ. Λογοθέτης είπε πως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο νοσοκομείο Σάμου, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να δοθούν λύσεις σε θέματα που προκαλούν ανησυχία στην τοπική κοινωνία, καθώς και για την εμφάνιση των κρουσμάτων και την αντιμετώπιση των νοσούντων από το νοσοκομείο Σάμου.

«Καταγράψαμε την κατάσταση και θα δώσουμε άμεσες λύσεις. Θα εγκατασταθεί νέο σύστημα για το πόσοι και ποιοι θα εξέρχονται από το ΚΥΤ. Σέβομαι τις ανησυχίες γιατί η χωροταξία του Κέντρου δημιουργεί μεγάλη όχληση. Η διαδικασία που θα γίνει, σε συνεργασία με την αστυνομία, θα περιορίσει τις εξόδους”.

Αναφερόμενος στο νοσοκομείο Σάμου είπε πως θα ενισχυθούν οι υποδομές και ο ΕΟΔΥ τοπικά, προσθέτοντας πως θα δημιουργηθεί υγειονομικός σταθμός στην είσοδο του ΚΥΤ, ώστε να μην υπάρχει έντονη κίνηση στο νοσοκομείο Σάμου. Επιπλέον, τόνισε πως κατηγορίες ευάλωτων και ειδικά οι γυναίκες που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης θα απομακρυνθούν τις επόμενες ημέρες από το νησί.

Όσον αφορά τους νοσούντες που βρίσκονται στο ΚΥΤ, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, είπε πως θα χρησιμοποιηθεί και ο χώρος στον οποίον φιλοξενούνταν οι ανήλικοι, οι όποιοι έχουν μεταφερθεί στην Κεντική Ελλάδα. « Με στοχευμένες παρεμβάσεις νομίζω θα έχουμε καλή αντιμετώπιση.


ΠΗΓΗ  samos24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου