ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

Border Patrol Agent-Τι κάνει ένας Πράκτορας Συνοριακής Περιπολίας των ΗΠΑ;

 Μάθετε για το μισθό, τις απαιτούμενες δεξιότητες και άλλαΟι border patrol των συνόρων των ΗΠΑ ασφαλίζουν τα διεθνή χερσαία σύνορα της χώρας και τα παράκτια ύδατα μεταξύ των λιμένων εισόδου. Είναι μέρος της αμερικανικής υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Πρωταρχικός στόχος τους είναι να συλλάβουν ή να σταματήσουν τους παράνομους διασυνοριακούς, εγκληματίες και πιθανούς τρομοκράτες να εισέλθουν στις ΗΠΑ και να πραγματοποιήσουν παράνομες δραστηριότητες και επιθέσεις.
 

Καθήκοντα και ευθύνες του πράκτορα συνοριακής περιπολίας των ΗΠΑ.
 

Η εργασία ενός πράκτορα συνοριακής περιπολίας συχνά περιλαμβάνει:
-Επιβλέπει τα σύνορα και είναι μόνιμος φύλακα

-Παρακολούθηση και σύλληψη ύποπτων λαθρεμπόρων και παράνομης διελευσης των συνόρων 

-Συγκέντρωση πληροφοριών

 -Χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού παρακολούθησης και απόκριση σε συναγερμούς αισθητήρων 

-Παρατήρηση κυκλοφορίας και έλεγχος σημείων διέλευσης 

-Εκτέλεση περιπολιών στην πόλη και άλλων καθηκόντων επιβολής του νόμου 

-Σύνταξη αναφορών 

-Πραγματοποίηση συλλήψεων
 


 

Οι μεθοριακοί πράκτορες περιπολίας συνεργάζονται στενά με άλλους τοπικούς και ομοσπονδιακούς οργανισμούς, όπως  τελωνειά, την υπηρεσία κατά των ναρκωτικών (DEA) και  πράκτορες μετανάστευσης και τελωνειακής επιβολής του Νόμου (ICE) για να διασφαλιστεί ότι οι νόμιμοι μετανάστες, οι επιχειρήσεις και το εμπόριο παραμένουν όσο το δυνατόν πιο ανεμπόδιστοι ενώ ταυτόχρονα την πρόληψη παράνομων δραστηριοτήτων όπως το εμπόριο ναρκωτικών και το εμπόριο ανθρώπων.

 Οι πράκτορες εργάζονται στις ΗΠΑ κατά μήκος πάνω από 6.000 μίλια Μεξικάνικων και Καναδικών χερσαίων συνόρων και πάνω από 2.000 μίλια παράκτια σύνορα, από τη Φλόριντα έως την Καλιφόρνια, καθώς και το Πουέρτο Ρίκο.

 Δουλεύουν σε βάρδιες για να εξασφαλίσουν 24ωρη κάλυψη και μπορεί να αποσπαστούν σε απομακρυσμένες τοποθεσίες σε όλη τη χώρα. Καθώς οι Πράκτορες συνοριακής περιπολίας προχωρούν στην καριέρα τους, ενδέχεται να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ειδικούς τομείς, όπως περιπολία αλόγων, μονάδα K-9, ομάδα κινητής απόκρισης, Honor Guard, Εθνική Ομάδα Οπλου και άλλα.
 


 

Μισθός πρακτόρων συνοριακής περιπολίας
Ο μισθός ενός πράκτορα συνοριακής περιπολίας εξαρτάται από τον βαθμό και την εμπειρία του, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αμερικανικά Τελωνεία και Προστασία των Συνόρων. Από το 2019, η αμοιβή για πράκτορες περιπολίας συνόρων κυμαινόταν από 55.863 $ ετησίως στον χαμηλότερο βαθμό και βήμα και αυξήθηκε στα 101.132 $ ετησίως για τον υψηλότερο βαθμό .
 

Σημείωση : Ορισμένοι πράκτορες συνοριακής περιπολίας μπορεί να λαμβάνουν αμοιβή πάνω από τον μισθό τους ανάλογα με το πού ζουν, που ονομάζεται τοπική αμοιβή. Επιπλέον, οι πράκτορες ενδέχεται να δικαιούνται αμοιβής premium για τις βάρδιες της Κυριακής, της νύχτας και των διακοπών, καθώς και βραβεία μετρητών για εξαιρετική απόδοση εργασίας. Οι πράκτορες λαμβάνουν επίσης γενναιόδωρα κρατικά έξοδα συνταξιοδότησης και ασφάλιση.
 

Εκπαίδευση, Κατάρτιση & Πιστοποίηση

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να είναι κάτοικοι και πολίτες των Η.Π.Α., να διαθέτουν έγκυρη άδεια οδήγησης και να είναι σε θέση να περάσουν μια αυστηρή έρευνα ιστορικού, συμπεριλαμβανομένης μιας εξέτασης πολυγραφίας και ιατρικής εξέτασης. Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να μιλούν άπταιστα Ισπανικά ή τουλάχιστον να μπορούν να μάθουν να μιλούν Ισπανικά.
Δεν απαιτείται εκπαίδευση στο κολέγιο για να γίνει κάποιος πράκτορας συνοριακής περιπολίας των ΗΠΑ, αν και μπορεί να υπάρχουν κίνητρα για μισθούς για όσους έχουν τουλάχιστον πτυχίο.
Μετά το διορισμό ως ασκούμενος συνοριακής περιπολίας, οι αιτούντες παρακολουθούν εκτεταμένη εκπαίδευση στην Ακαδημία Συνοριακής Περιπολίας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Artesia, Νέο Μεξικό. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει μια βασική ακαδημία 58 ημερών. Για να χαρακτηριστεί ως υποψήφιος για απασχόληση ως πράκτορας συνοριακής περιπολίας, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτω των 40 ετών, να είναι επιλέξιμοι για την Προτίμηση του Βετεράνου ή να έχουν προηγούμενη ομοσπονδιακή εμπειρία επιβολής του νόμου. Δεξιότητες και ικανότητες πρακτόρων συνοριακής περιπολίας
 

-Φυσική κατάσταση: Οι αξιωματικοί των μεθοριακών περιπολιών πρέπει να είναι αρκετά ικανοί για να εκτελούν όλες τις εργασίες της εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας και της στάσης για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 

-Δεξιότητες παρατήρησης: Οι πράκτορες πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση πιθανών απειλών. 

-Δεξιότητες λήψης αποφάσεων: Οι μεθοριακοί πράκτορες περιπολίας πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίζουν γρήγορα πότε και πώς να ανταποκρίνονται σε δυνητικά απειλητικές καταστάσεις.
 

Προοπτική εργασίας 

Το Τελωνείο και η Προστασία των Συνόρων των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσλαμβάνουν πράκτορες για όσο διάστημα υπάρχει ανάγκη και φαίνεται ότι θα είναι για το άμεσο μέλλον. Το πρακτορείο αναφέρει ότι σε μια τυπική ημέρα, κάνει περισσότερες από 900 απορτροπές και κατασχέσεις και συλλαμβάνει πάνω από 9.000 κιλά παράνομων ναρκωτικών στα σύνορα.
 


 

Εργασιακό περιβάλλον

 Οι μεθοριακοί πράκτορες περιπολίας λειτουργούν σε πολλά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ανεπιθύμητων τοποθεσιών. Λειτουργούν σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε συνθήκες υψηλής πίεσης, υψηλής πίεσης και μερικές φορές επικίνδυνων καταστάσεων. Η δουλειά μπορεί να είναι σκληρή τόσο σε σωματικό όσο και σε διανοητικό επίπεδο.
 

Πρόγραμμα εργασίας 

Απαιτούνται πράκτορες συνοριακής περιπολίας όλο το εικοσιτετράωρο και συχνά εργάζονται σε βάρδιες. Μπορεί να απαιτείται να εργάζονται τις νύχτες, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Πώς να αποκτήσετε τη δουλειά
Σύμφωνα με την Προστασία των Τελωνείων και των Συνόρων των ΗΠΑ, το να γίνεις πράκτορας περιπολίας συνόρων είναι μια διαδικασία εννέα βημάτων:
1) ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Αναζήτηση USAJobs.gov για καταχωρήσεις.
2) ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Αυτό μετρά την ικανότητά σας να εκτελείτε τις λειτουργίες της εργασίας.
3) ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ
Πρέπει να υποβάλετε ένα βιογραφικό που πληροί ορισμένες προδιαγραφές.
4) ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΕΥΝΑ
Αυτό περιλαμβάνει τέσσερα στοιχεία: προκαταρκτικούς ελέγχους ελέγχου, εξέταση πολυγραφίας, την ίδια την έρευνα και τον τελικό προσδιορισμό.
5) ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Πρέπει να είστε ιατρικά καταρτισμένοι για να εκτελέσετε τα καθήκοντα της εργασίας.
6) ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ
Πρέπει να είστε σε θέση να εκτελέσετε συγκεκριμένες φυσικές εργασίες και να παραμείνετε σε φόρμα για προπόνηση.
7) ΔΟΜΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ένα συμβούλιο τρεχόντων πρακτόρων συνοριακών περιπολιών θα εξετάσει την ετοιμότητά σας
8) ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΥ
Αυτή η συνέντευξη διαρκεί τέσσερις έως έξι ώρες.
9) ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Πρέπει η εξέταση για ναρκωτικά να είναι αρνητική για να ληφθούν υπόψη.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  thebalancecareers.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου