ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020

Παιδική πορνογραφία: Εκβιαστές και μάνατζερ “μαϊμού”… σάρωναν τα social media


Τέσσερις υποθέσεις
πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για τις υποθέσεις, σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης και τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών Ελλήνων και ενός αλλοδαπού.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών των ξένων αρχών, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση και διαδικτυακή έρευνα και εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι χρησιμοποιώντας online υπηρεσίες, “φόρτωναν” υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Μάνατζερ “μαϊμού” και εκβιασμοί

Επιπλέον, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποβλήθηκαν μηνύσεις σχετικά με δύο χρήστες social media, από τους οποίος ο πρώτος προσποιούμενος τον μάνατζερ μοντέλων και υποσχόμενος χρηματική αμοιβή ύψους 300 ευρώ, αφού συνομίλησε διαδικτυακά με ανήλικες, ζήτησε και έλαβε από αυτές πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο. Ο δεύτερος, ύστερα από παροτρύνσεις και άσκηση ψυχολογικής πίεσης σε βάρος ανήλικης, κατάφερε να της αποσπάσει γυμνές της φωτογραφίες.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Έτσι, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων και οι συνδέσεις διαδικτύου τους, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας τους, όπου διενεργήθηκαν έρευνες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των δύο Ελλήνων, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθησαν.

Για τον άλλον Έλληνα και τον αλλοδαπό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε υποθέσεις πορονογραφίας ανηλίκων, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

ΠΗΓΗ newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου