Περισσότεροι από 30 αστυνομικοί υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χίου, του παραρτήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών καθώς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε στη Χίο την παραμονή του Αγίου Αρτεμίου, 19/10/20, προστάτη της Αστυνομίας.

Ο Γιώργος Αμέντας ΓΓ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χίου εξήρε την ανταπόκριση των συναδέλφων του, ενώ σημείωσε ότι πολλές φορές έχουν βοηθήσει είτε μέλη της Ενωσης, είτε πολίτες με κάλυψη αναγκών σε φιάλες αίματος.

Αναφερόμενος στην επιστολή της Ένωσης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, ο κ. Αμέντας σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα προστασίας με συχνότερο καθαρισμό τόσο των γραφείων στο Μέγαρο της Αστυνομίας αλλά και απολύμανση των περιπολικών της υπηρεσίας, κάτι που μέχρι τώρα δεν γίνεται.




Η αιματολόγος- επιμελήτρια στο Τμήμα Αιμοδοσίας Αιμοδοσίας του «Σκυλίτσειου» Γενικού Νοσοκομείου Χίου, Μάρω Παναγιωτέλη, σημείωσε τις αυξημένες ανάγκες που έχουμε για φιάλες αίματος. Σημείωσε δε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται λόγω του κορονοϊού την επίσκεψη στα Τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων.

Σημαντικές είναι οι εξορμήσεις στα χωριά όπου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, οι εθελοντικές αιμοδοσίες φέρουν καλά αποτελέσματα.
Επόμενο ραντεβού είναι για την προσεχή Κυριακή, 25 Οκτωβρίου από τις 09:30 έως τις 13:00 στη Λαγκάδα όπου με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγκάδας «Κυδιάντα» θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του Κοινοτικού γραφείου. Με τη λήψη βέβαια όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας των εθελοντών Αιμοδοτών.