ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020

Διάψευση του πρόεδρου της ΠΟΣΥΦΥ σχετικά με δημοσίευμα για 50 θετικά κρούσματα covid -19 στους συνοριοφύλακες στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ


«Γνώμην δύναται να 'χουν άπαντες, γνώσιν δια να έχουν γνώμην έχουν;»

Με ανυπόστατες συνδικαλιστικές τοποθετήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν γίνεται να προσπαθεί κανείς να παράγει συνδικαλισμό και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. 

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα με τους 50 Συνοριοφύλακες, θετικούς στον κορονοϊό.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) καθημερινά έχουμε επαφή με τις Διοικήσεις των Σχολών Αστυνομίας σε Διδυμότειχο και Κομοτηνή και σε καμία περίπτωση ο αριθμός αυτός των «50 θετικών κρουσμάτων» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αν λοιπόν για έναν συνδικαλιστή και μάλιστα πρόεδρο δευτεροβάθμιου οργάνου, είναι εύκολο να μαθαίνει με εγκυρότητα τα κρούσματα στις τάξεις του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. τότε γιατί να διοχετεύονται (αν διοχετεύονται) ψευδέστατα στοιχεία, πως ήδη βρέθηκαν θετικοί 50 συνάδελφοί μας νέοι Συνοριοφύλακες μέσα στις δύο Σχολές; Γιατί να κινδυνολογούμε και να προκαλούμε τεράστια ανησυχία σε οικογένειες που σε τέτοιες ιδιαίτερες συνθήκες, τα παιδιά τους έχουν εισέλθει στις Σχολές τις ΕΛ.ΑΣ.; 

Μετά και από την σημερινή ενημέρωση μας από τις δύο Σχολές, προς αποκατάσταση των γραφομένων, για όλους τους εισερχόμενους κατά την είσοδό τους στις δύο παραπάνω Σχολές διενεργήθηκαν τεστ covid-19 και βρέθηκαν στο σύνολο των 266 νέων συνοριακών φυλάκων στη Σχολή Διδυμοτείχου 4 θετικοί και στο σύνολο των 480 της Σχολή Κομοτηνής 12 εκ των οποίων εισήλθαν οι 6. Οι άλλοι 6 επιστρέψανε στις οικίες τους για να αναρρώσουν. Οι δέκα συνάδελφοί μας θετικοί βρίσκονται σε καραντίνα εντός των δύο Σχολών χωρίς προβλήματα. Παράλληλα ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές τους (πχ ταξιδέψαν μαζί με άλλους συναδέλφους με Μέσα μαζικής μεταφοράς και ΙΧ) και παρόλο που βρέθηκαν αρνητικές αυτές οι στενές επαφές, βρίσκονται σε ειδικό χώρο εντός της σχολής και θα επαναλάβουν το τεστ σε μια εβδομάδα. Εκτός λοιπόν από τα 16 κρούσματα θετικά στους νεοεισερχόμενους συνολικά 746 συναδέλφους ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ άλλα και σε καμία περίπτωση δεν είναι πενήντα!!! 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) - που την ευχαριστούμε για το αμείωτο ενδιαφέρον της για εμάς!!! -, καλά θα κάνει να ασχοληθεί με ουσιαστικότερες παρεμβάσεις από το να μεταφέρει αναληθή νούμερα σε τόσο σοβαρά ζητήματα, προκαλώντας ανησυχία πρωτόγνωρη στις οικογένειες των νέων συναδέλφων μας. Ζητήματα όπως ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό βαθμολόγιο για όλους ( και όχι μόνο για ολίγους συνδικαλιστές με εθελούσιες αποδόσεις βαθμών όπως πρότεινε), ασφαλέστερο περιβάλλον με υγειονομικές καλύψεις για το προσωπικό που βρίσκεται στο δρόμο, είναι πρώτης τάξεως προτεραιότητες που μπορεί να ασχοληθεί… αν θέλει και αν βέβαια μπορεί!

Από την προσωπική σελίδα facebook του Παναγιώτη Χαρέλα, Πρόεδρο της 
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.


ΠΗΓΗ bordernews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου