Έξαρση παρατηρείται στο προσωπικό της Τροχαίας.


Εκατοντάδες είναι τα κρούσματα κορονοϊού στην Αστυνομία, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θετικοί στον ιό διαγνώστηκαν και αρκετοί βαθμοφόροι της Ελληνικής Αστυνομίας, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για διοικητές υπηρεσιών «πρώτης γραμμής», οι οποίοι κόλλησαν τον ιό και τέθηκαν σε κατ’ οίκον «καραντίνα». Υπάρχουν, εντούτοις, και περιπτώσεις, στις οποίες χρειάστηκε η εισαγωγή αστυνομικών στο νοσοκομείο.

Τα κρούσματα στην Αστυνομία, όπως εξηγεί στη HuffPost Greece ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, αγγίζουν τα 800:

«Όσο περνάνε οι μέρες προσθέτονται και νέα κρούσματα. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις. Έχουν προβληθεί αστυνομικοί από σχεδόν όλους τους βαθμούς. Ταξίαρχοι, αστυνομικοί διευθυντές, χαμηλόβαθμοι. Έξαρση παρατηρείται στο προσωπικό της Τροχαίας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ελέγχων. Υπάρχει μεγάλος αριθμός αστυνομικών που είναι ασυμπτωματικοί, υπάρχουν και πολλοί που έχουν σοβαρά συμπτώματα. Η κατάσταση είναι εμφανώς χειρότερη στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Καλλιακμάνης προσθέτει ότι, «ζητάμε να γίνουν τεστ Covid-19 σε όλο το προσωπικό. Να τεθούν σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε γραφεία όσο και για εκείνους που είναι στο δρόμο. Επίσης, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να δούμε εάν τα μέτρα του Πολυτεχνείου προκαλέσουν νέα έξαρση στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ».

«Είδαμε εικόνες αστυνομικών να σχηματίζουν φραγμούς με τα σώματά τους, κατά τη διάρκεια των μέτρων της 17ης Νοεμβρίου. Στο σχεδιασμό δόθηκε έμφαση στην αποτροπή της εξάπλωσης του ιού στις διαδηλώσεις αλλά δεν δόθηκε η ίδια βαρύτητα στην αποτροπή της εξάπλωσης του ιού στους κόλπους του αστυνομικού προσωπικού».

 

ΠΗΓΗ    huffingtonpost.gr