Οργανώθηκαν οι υπηρεσίες για τους αιτούντες άσυλο, αναφέρει ο γιατρός, Νάσος Γαλής.


Οργανώθηκαν πολύ καλύτερα πλέον οι ιατρικές υπηρεσίες για τους αιτούντες άσυλο στο προσωρινό ΚΥΤ του καταυλισμού του καρά τεπέ, εξηγεί στο «Ν» ο συντονιστής γιατρός, παθολόγος, Νάσος Γαλής.

Ας σημειωθεί ότι για 12 ώρες λειτουργούν συνεχώς ημερησίως τα ιατρεία, ενώ παρακολουθούνται και τα χρόνια περιστατικά. Επίσης ο κ. Γαλής σημείωσε ότι πλέον τα κρούσματα είναι πολύ λίγα, καθώς και ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος διασποράς του ιού στον ντόπιο πληθυσμό από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. «Πολλοί λίγοι με κάποια συμπτώματα μπαίνουν σε ειδικό χώρο καραντίνας» ανέφερε.

Μάλιστα έχει οργανωθεί και αιματολογικό εργαστήριο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας και ετοιμάζεται χώρος επειγόντων περιστατικών και Φαρμακείου, ώστε να υπάρχει αυτονομία και να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο χώρος ωστόσο είναι ακατάλληλος λέει αναφορικά με τις σκηνές του καταυλισμού, τονίζοντας ότι όσο χειμωνιάζει οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες και ότι γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν οι ευάλωτες περιπτώσεις αιτούντων άσυλο.


ΠΗΓΗ stonisi.gr