Ρομά μετέβησαν ως “συγγενείς” στο Τμήμα όπου παρέμεναν κρατούμενοι οι δυο λαθρομετανάστες για διακίνηση ναρκωτικών, με τη δικηγόρο τους να επικοινωνεί για να ενημερώσει ότι οι πελάτες της είναι “ανήλικα”

“Στην πλατεία Κάνιγγος σκουρόχρωμος αλλοδαπός με έναν ακόμα μελαμψό, περιμένουν και μόλις διακρίνουν “γνώριμη” κίνηση, πεζοί μεταβαίνουν προς την οδό Βερανζέρου. Εκεί, σε κρύπτες, μαζί με άλλους αλλοδαπούς διατηρούν σε φρεάτια και εισόδους πολυκατοικιών, “καβάτζες” με ναρκωτικά”. Η πληροφορίας ήταν ασφαλής και το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Περιπολιών του ΤΑ Εξαρχείων, για σχεδόν ένα μήνα ακολουθούσε την πορεία και κατέγραφε παράνομες δοσοληψίες και συναλλαγές, με τους ίδιους πάντα διακινητές και πάντα εναλλασσόμενα πρόσωπα όλοι τοξικοεξαρτημένοι.

Σε συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση, το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πεζω Περιπολιών προχώρησε στη σύλληψη (24/11) δύο αλλοδαπών- λαθρομεταναστών εμπόρων ναρκωτικών και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 1.354g ηρωίνης και μετρητά €240, σε χαρτονομίσματα των €5, €10 και €20 από τις παράνομες δοσοληψίες τους στη διακίνηση ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν από τους Αστυνομικούς στο ΤΑ Εξαρχείων για την αυτόφωρη διαδικασία, και ταυτοποιήθηκαν κατά δήλωσή τους στα στοιχεία Πακιστανού και Αφγανού. Κατά της εξέτασή τού ο Πακιστανός, δήλωσε “ανήλικος” όπως και πριν από ένα μήνα, όταν και είχε συλληφθεί με δικογραφία του Αγίου Παντελεήμονα, σε επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας, και κατά την σωματική που ακολούθησε βρέθηκε να κατέχει 34g ηρωίνης. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Αφγανός κατά την εξέτασή του στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Εξαρχείων, αυτή τη φορά, δήλωσε ενήλικας, ωστόσο λίγο αργότερα το τηλέφωνο από τη δικηγόρο του ήρθε για να ενημερώσει ότι “ο πελάτης τον οποίο εκπροσωπεί, είναι ανήλικος και θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα”. Στο Αστυνομικό Τμήμα, μετέβησαν και Ρομά “συγγενείς” κατά δήλωσή τους, με μια νεαρή Ρομά να δηλώνει στο σκοπό Αστυνομικό ότι “θέλει να δει τον άντρα της” (σσ τον κρατούμενο).

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr τα μέλη του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, ημερησίως φέρονται να πωλούσαν 80g σε περίπου 100 τοξικοεξαρτημένους, ο καθένας τους. Ενώ μεταξύ άλλων οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν πληροφορίες για την εμπλοκή και Ρομά στην εγκληματική ομάδα των Αφρασιατών που διακινούν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά την προανάκριση, για τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, προέκυψε ότι ο Αφγανός, “ενηλικιώθηκε” σε μόλις ένα μήνα, από την προηγούμενη σύλληψή του (27/10) μαζί με άλλους τέσσερις λαθρομετανάστες, σε δικογραφία του Αγίου Παντελεήμονα. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον 1ο Ανακριτή, ο οποίος με την παρέμβαση της δικηγόρου του Αφγανού, και τη δήλωσή του ως “ανήλικος”, διαβίβασε το φάκελο της υπόθεση στον 1ο Ανακριτή Ανηλίκων. Με αυτή την εξέλιξη, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας ζήτησαν ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη για τον προσδιορισμό της ηλικίας του Αφγανού ο οποίος παραμένει κρατούμενος μαζί με τον Πακιστανό.

Στο ποινικό του μητρώο ο Αφγανός μεταξύ άλλων, έχει ταυτοποιηθεί ως μέλος της συμμορίας Αφρασιατών – Πακιστανών, Αφγανών- με παράνομη δραστηριοποίηση στη διακίνηση ναρκωτικών, που περιελάμβανε το “τετράγωνο” που ορίζεται από την πλατεία Κάνιγγος- Πειραιώς – Βαρβάκειο και την περιοχή της Ομόνοιας. Στη σύλληψή πριν ένα μήνα, στην περιοχή της Ομόνοιας, ο Αφγανός βρέθηκε να κατέχει από την “ημερήσια είσπραξη” €6.265 ενώ μεταξύ των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, υπήρχε πάντα ένας ένοπλος, ο οποίος συνελήφθη στην Αστυνομική επιχείρηση, και κατασχέθηκε στην κατοχή του πιστόλι κρότου “EKOL JACKAL” με φυσίγγια των 9mm και σφαίρα στη θαλάμη. Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα κοινόβιο- καβάτζα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή της Ομόνοιας, κατασχέθηκαν επίσης ζυγαριά ακριβείας και 22g ηρωίνης καθώς και €800 σε μετρητά. Προηγούμενη σύλληψή του το 2007 όπου και σε εκείνη τη δικογραφία αποτυπώνεται να έχει δηλώσει τα στοιχεία του ως .. “ανήλικος”.

πηγη nantiareport.gr