Για άλλη μία φορά η Ελληνική Αστυνομία και ο κάθε αστυνομικός καλείται να «βάλει πλάτη» για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το κράτος μία δύσκολη κατάσταση, μία νέα κρίση.

Στην παρούσα στιγμή πρέπει να αντιμετωπισθεί η δύσκολη υγειονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την αλματώδη εξάπλωση του covid-19.

Η κυβέρνηση απόφασισε ένα νέο περιορισμό στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών καθώς και στην αναστολή λειτουργίας της πλειοψηφίας των καταστημάτων.

Εκ νέου ο αστυνομικός κλήθηκε να είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τον έλεγχο της πιστής εφαρμογής των μέτρων.

Άμεσα στον αστυνομικό ανέστειλαν τις άδειες γιατί αυτός δεν έχει δικαίωμα να προγραμματίσει και να σχεδιάσει τις προσωπικές και τις οικογενειακές του ανάγκες.

Άμεσα ο αστυνομικός θα πρέπει να εκτεθεί επιπλέον και στον υγειονομικό κίνδυνο, επειδή είναι «άτρωτος και δεν μπορεί να προσβληθεί από τον covid -19». Βέβαια τα καθημερινά κρούσματα στους αστυνομικούς ομιλούν για το αντίθετο .

Άμεσα θα πρέπει να κλωνοποιηθούν οι αστυνομικοί για να μπορέσουν να εκτελεστούν όλες οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις που έχουν εκ της φύσεως του επαγγέλματος τους αλλά και όσες τους προσέθεσαν λόγω αδυναμίας εκτέλεσης από άλλες δημόσιες Υπηρεσίες.

Με το φιλότιμο και την αγάπη για την εργασία του και τους πολίτες ο αστυνομικός δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να μπορέσει να εκτελέσει όλες τις υποχρεώσεις του με επιτυχία.

Ποτέ δεν αιτηθήκαμε ως αστυνομικοί την άμεση επιπλέον αμοιβή μας για αυτές τις επιπλέον εργασίες.

Ποτέ δεν εκβιάσαμε την κυβέρνηση για να εκτελέσουμε ή να εφαρμόσουμε τα όποια μέτρα αποφασίζει κατά περίσταση .

Όμως με υπομονή, με επαγγελματική συνείδηση και με αγάπη για την πατρίδα μας εκτελούμε πάντα το καθήκον και την υπηρεσία μας.

Έχουμε ζητήσει την κατοχύρωση του επικίνδυνου της εργασίας μας.

Έχουμε ζητήσει την εφαρμογή ενός νέου και δικαίου βαθμολογίου και μισθολογίου.

Έχουμε ζητήσει καλύτερες εργασιακές συνθήκες με καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή.

Είχαμε την πίστη ότι η κυβέρνηση θα κάνει την αποτίμηση της και θα μας ανταμείψει.

Το μόνο που έχουμε κερδίσει ως τώρα είναι ένα «φιλικό χτύπημα στην πλάτη μας » και ένα ευχαριστήριο σύντομο γραπτό μήνυμα από τον Υπουργό μας.

Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου να περάσει η Κυβέρνηση στην υλοποίηση των υποσχέσεων της.

Κατανοούμε τις δύσκολες περιστάσεις που περνάει η πατρίδα μας αλλά δεν κατανοούμε την έλλειψη ισονομίας μεταξύ των αστυνομικών και των άλλων δημοσίων υπαλλήλων.

Πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να αποδείξει ότι σέβεται την εργασία του αστυνομικού και την προσφορά του.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Αναμένουμε τις κυβερνητικές αποφάσεις .

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Γ.Γραμματέας

Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ

 

ΠΗΓΗ   katechaki.gr