Επιστολή Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. στη Βουλή για την έμπρακτη αναγνώριση του πολύτιμου και ζωτικού έργου των Αστυνομικών απέναντι στην πανδημία.

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2020

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, παρακαλούμε όπως η παρούσα επιστολή διανεμηθεί εις έκαστο Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Στις 19 Μαρτίου του 2020, αμέσως μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Πρωθυπουργού, το Σωματείο μας (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α) με ανακοίνωση και έγγραφό του προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αξίωσε την έμπρακτη αναγνώριση του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντίστοιχη με εκείνη που δόθηκε στους « ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες», σε εκπλήρωση της υπόσχεσης πως «Οι μαχητές των νοσοκομείων μας αξίζουν κάθε βοήθεια. Είναι οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες. Όπως και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και οι ένστολοί μας που νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό».

Δεν θα παραλείψουμε δε, την τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ . Χρήστου Σταϊκούρα, στις 13 Απριλίου του 2020 στην κρατική τηλεόραση, βάση της οποίας εξεταζόταν «επίδομα επιβράβευσης σε αστυνομικούς» .

Σήμερα ο Έλληνας Αστυνομικός μετά από τόσους μήνες «μαχών» εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, καταβάλλοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά κυρίως, τοποθετώντας το σώμα του ως εμπόδιο στην εξάπλωση της πανδημίας, εκτελώντας έτσι με αυταπάρνηση, το υψηλό του καθήκον, επιπλέον του περιορισμού χορήγησης αδειών (αναστολή αδειών), αποδεικνύοντας ότι η προσφορά και η θυσία αυτή, δεν τιμώνται και δεν συνδέονται με οικονομικά κίνητρα αλλά με αυτό καθ΄ αυτό το υψηλό φρόνημά του για προσφορά.

Δυστυχώς, στη σημερινή δεύτερη δοκιμασία των πολιτών της χώρας μας, αλλά και των περισσοτέρων κρατών του πλανήτη από τον COVID-19, οι αστυνομικοί εξακολουθούν να τοποθετούν το σώμα τους ως γέφυρα με την δοκιμαζόμενη κοινωνία, έχοντας το θλιβερό προνόμιο πλέον, αρκετά μεγάλος αριθμός εξ αυτών να νοσούν οι ίδιοι, ή μέλη των οικογενειών τους, εξ αιτίας των εκτάκτων καθηκόντων τους .

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές ,

Οι ένστολοι της χώρας, που εσείς εκπροσωπείτε επάξια στη Βουλή των Ελλήνων, παρότι δεν κατάφερε καμιά κυβέρνηση να τους καταστήσει υπεράνω χρημάτων, αφού παραμένουν οι περισσότερο εργαζόμενοι, αλλά φτωχότερα αμειβόμενοι σε σχέση με όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, αξιώνουν την εκπλήρωση των λόγων και την μετατροπή τους σε πράξη, αξιώνουν την έμπρακτη και αντίστοιχη αναγνώριση του επώδυνου έργου των αστυνομικών απέναντι στον «αόρατο» εχθρό της πανδημίας, αξιώνουν από όλους εσάς να τους στηρίξετε έμπρακτα.

Ζητούμε όπως, ΣΗΜΕΡΑ αναλάβετε πρωτοβουλία, είτε προσωπικά, είτε μέσω των πολιτικών σας κομμάτων, στην κατεύθυνση της έμπρακτης αναγνώρισης του πολύτιμου και ζωτικού έργου των Αστυνομικών απέναντι στην πανδημία. Άλλωστε, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και τις ενέργειες μας, ιδιαίτερα απέναντι σε ένα ζήτημα, που παραμερίζει κάθε πολιτική ή κομματική ιδιαιτερότητα και σίγουρα θα σας βρει ομόφωνα σύμφωνους.

Εν όψη των εορτών των Χριστουγέννων, μια αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες εργαζομένων, πράξη στήριξης των αστυνομικών, θα αποτελούσε στοιχείο και αφορμή επιβράβευσης των εκπροσώπων της Πολιτείας, από το σύνολο της κοινωνίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ Β. ΜΑΥΡΟΕΙΔΉΣ

Πηγή: bordernews