ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Σταμάτησαν πάνω στην Εγνατία με φορτηγό, για να «φορτώσουν» μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί διακινητές και δέκα διακινούμενοι

Συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης 19/11, στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πέντε ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα μη νόμιμους μετανάστες.

Έτσι έδρασαν οι διακινητές

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους πέντε δράστες να επιβαίνουν σε δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Ε. και 1 Ι.Χ.Φ.), τα οποία ακινητοποίησαν επί της Εγνατίας Οδού, επιβίβασαν στο φορτηγό δέκα μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια τους μετέφεραν, παράνομα, προς την ενδοχώρα.


Σημειώνεται ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και κινούμενο στην επαρχιακή οδό Αμβροσίας - Πολυάνθου Ροδόπης ακινητοποιήθηκε μετά από εκτροπή σε θαμνώδη έκταση, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δύο διακινητές που επέβαιναν σε αυτό, επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

πηγη xronos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου