Πολλές τελευταίως ήταν οι επιθετικές, εις βάρος της χώρας μας, δηλώσεις τόσο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, όσο και των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας καθώς και του αντιπροέδρου της Τουρκίας


Πολλές τελευταίως ήταν οι επιθετικές, εις βάρος της χώρας μας, δηλώσεις τόσο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, όσο και των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας καθώς και του αντιπροέδρου της Τουρκίας. Δηλώσεις που συνοδεύονταν με προκλητικές ενέργειες οι οποίες έχουν να κάνουν με παραβίαση διεθνών κανόνων και συμφωνιών, καταπάτηση δικαιωμάτων και απειλών έναντι της εθνικής μας κυριαρχίας.

Μάλιστα τώρα με την εξέλιξη του πολέμου στο Αζερμπαϊτζάν οι Τούρκοι κλιμάκωσαν τις προκλήσεις τους και θέλουν να εμφανίζονται ως στρατιωτικά κυρίαρχοι στην περιοχή, αυξάνοντας τις απειλές έναντι της χώρας μας. Πάγια ελληνική θέση είναι να μην υπάρχουν απαντήσεις στις δηλώσεις αυτές. Ωστόσο ανώτατη στρατιωτική πηγή ακούστηκε να λέει σε μια από τις ενημερώσεις που έγιναν την Τετάρτη στο Πεντάγωνο, ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η προπαγάνδα τους περί δήθεν «ασταμάτητου τουρκικού στρατού, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει… Έχουν όμως γνώσιν οι φύλακες, στα κάστρα της Ξηράς, της Θάλασσας και του Αέρα. Και γρηγορούν. Αλλοίμονο αν νομίζουν ότι θα τη βγάλουν καθαρή με όποιες επιθετικές ενέργειες, έχουν σκοπό να κάνουν».

 

ΠΗΓΗ   tovima.gr