Σαουδική Αραβία: Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες - Μεταξύ τους κι ένας Έλληνας ομογενής - Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου


Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της; Τετάρτης σε νεκροταφείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στη διάρκεια εκδήλωσης για Γάλλους, Έλληνες και Βρετανούς ομογενείς που ζουν στη χώρα.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ενώ ρεπορτάζ της ΕΡΤ θέλει ανάμεσα στους τραυματίες να βρίσκεται κι ένας Έλληνας αστυνομικός.

 

«Σημειώθηκε έκρηξη στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα. Υπάρχουν τέσσερις ελαφρώς τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας», δήλωσε αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας την αρχική πληροφορία για τον τραυματία Έλληνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

 

«Η ετήσια τελετή για τον εορτασμό του τέλους του Παγκοσμίου Πολέμου στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο της Τζέντα, την οποία παρακολούθησαν αρκετά προξενεία, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, ήταν ο στόχος επίθεσης σήμερα το πρωί, η οποία τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους», ανέφερε το υπουργείο.

Στο μεταξύ, Γάλλος ανταποκριτής που εργάζεται για τη Le Figaro, ανέφερε πως «μια χειροβομβίδα εκτοξεύθηκε» μέσα στο νεκροταφείο, στη διάρκεια της τελετής. Παράλληλα, ανέφερε πως μεταξύ των τραυματιών ήταν ένας Έλληνας κι ένας Σαουδάραβας φρουρός.

Παράλληλα, το προξενείο των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία εξέδωσε προειδοποίηση μετά τις αναφορές για την επίθεση στο νεκροταφείο. «Το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Τζέντα παρακολουθεί μια έκρηξη που σημειώθηκε στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στο κέντρο της πόλης. Συνιστάται στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν την κίνηση στην περιοχή και να προσέχουν όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους».

 

ΠΗΓΗ   protothema.gr