ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020

Κοντέινερς για την προσωρινή στέγαση των κατοίκων της Σάμου

Κοντέινερς για την προσωρινή στέγαση των κατοίκων της Σάμου που είναι άστεγοι μετά τον μεγάλο σεισμό, μεταφέρονται στις περιοχές του νησιού όπου υπάρχει ανάγκη.

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης, κοντέινερς από την δομή Ζερβού, μεταφέρονται για να στεγαστούν οι κάτοικοι του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτι τους, μετά την καταγραφή των ζημιών. 

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφεραν 20 σκηνές, 500 υπνόσακους, 1000 κουβέρτες και 265 κρεβάτια εκστρατείας στους κατοίκους της Σάμου που αναγκάστηκαν να περάσουν έξω το πρώτο βράδυ μετά το σεισμό, ενώ σε συνεννόηση με το υπουργείο, 100 σκηνές έστειλε στη Σάμο η UNHCR GREECE

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων της Σάμου και σε συνεργασία με την περιφέρεια και τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί από το σεισμό, αντιμετωπίζουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει.

ΠΗΓΗ: Υπουργείο Μετάναστευσης και Ασύλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου