Δικαιώνεται η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με τη στάση και την αναφορά της για την είσοδο τζιχαντιστών τα προηγούμενα χρόνια μέσα από τις προσφυγικές ροές. 


 Με την σύλληψη του τζιχαντιστή στον Ελαιώνα επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων που είχε εκφράσει τον Απρίλιο του 2016, αλλά και μετά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πως οι προσφυγικές ροές θα χρησιμοποιηθούν και από ακραίους τρομοκράτες του ISIS ώστε να εισέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τότε η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. ζητουσε αύξηση των μέτρων και των ελέγχων στα νησιά. Σήμερα έχει κάθε λόγο να αναφέρεται σε αυτή την αναφορά της τότε, καθώς όπως φαίνεται είχε απόλυτο δικιο.


Η τοποθέτηση και αναφορά του Προέδρου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. κ. Χαρέλα Παναγιώτη, σχετικά με τους χαρακτηρισμούς του κ. Τόσκα για τους Συνοριφύλακες, στην προσωπική σελίδα του στο FB :

''Τον Απρίλιο του 2016 αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς εμάς τους συνοριοφύλακες γιατί τολμήσαμε να πουμε πως έτσι όπως παμε, θα μας περάσουν τζιχαντιστές στη χώρα μας, για αυτό χρειάζεται προσοχή και οργάνωση. " Ανεύθυνους και επικίνδυνους" μας χαρακτήρισε τότε. Και αυτός, αλλά την ίδια αντιμετώπιση είχαμε και από την τότε Φυσική Ηγεσία που έσπευσαν άμεσα με Δέλτια Τύπου να μας "σταυρώσουν". 

Έως τότε είχαν εισέλθει παράνομα από τα νησιά τον τελευταίο χρόνο σχεδόν 1.000.000 μετανάστες μαζί με πρόσφυγες.

Αυτά που αναφέραμε τότε, τα είχαν " ξεστομίσει" πριν από μας και κορυφαία τότε στελέχη της Κυβέρνησης. Παρόλα αυτα ο σκοπός της συνδικαλιστικής φίμωσής μας από τον τότε Υπουργό κρατούσε καλά.

ΕΔΕ, κλήσεις σε ανακριτή για τις δηλώσεις, στοχοποίηση του συνδικαλιστικός μας κινήματος.

Εμείς συνεχίσαμε.

Σήμερα και μετά την σύλληψη του τζιχαντιστή του ISIS - αιτούντα άσυλο!!!! - στην δομή του Ελαιωνα, τι έχει να πει ο τέως Υπουργός κύριος Τόσκας ;

Ποιος ήταν τότε ανεύθυνος και επικίνδυνος ;

Ποιος ψεύδονταν τότε ;  ''


 Οι δηλώσεις του κ. Τόσκα ΕΔΩ

 

 bordernews.gr