Απογευματινό ωράριο στο Δημόσιο και αυστηρούς ελέγχους για τους υπαλλήλους που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος 

 

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε (στο mega) ότι: «ορισμένες υπηρεσίες του Δημοσίου, έχουν τη δυνατότητα -αν χρειαστεί- να δουλέψουν με διαφορετικά ωράρια, ακόμα και το απόγευμα, ώστε ‘να διευκολυνθεί η καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού, αλλά και η εξυπηρέτηση των πολιτών’».

Απόγευμα θα μπορούν να δουλέψουν και δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παιδιά στο γυμνάσιο: «Οι υπόλοιποι, όπως είπε, θα δουλέψουν με εναλλακτικά ωράρια (07:00-15:00, 08:00-16:00, 09:00-17:00), ενώ όσοι έχουν παιδιά που πηγαίνουν γυμνάσιο, θα μπορούν είτε να εργαστούν με μειωμένο ωράριο είτε με εναλλακτικό, διαφορετικά θα κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού».

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών κατά την περίοδο του lockdown, είπε ότι «θα πρέπει να έχουν επικοινωνήσει και να κλείσουν ραντεβού. Δεν θα λειτουργήσουμε με τον κανονικό τρόπο. Θα εξυπηρετηθούν οι επείγουσες περιπτώσεις και ύστερα από επικοινωνία. Το Δημόσιο την περίοδο του lockdown θα λειτουργήσει με το αναγκαίο προσωπικό», πρόσθεσε.

Κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους

Παράλληλα, ερωτηθείς για τις καταγγελίες ότι ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα και δεν εξυπηρετούν τον κόσμο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους και την περίοδο του lockdown. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται. Απαιτούμε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα να υλοποιούν το καθήκον τους. Και το καθήκον τους είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες» τόνισε.

Προανήγγειλε, μάλιστα, αυστηρότερους ελέγχους των δημοσίων υπαλλήλων για να διαπιστώνεται αν κάνουν καλά τη δουλειά τους. «Οι περισσότεροι θεωρώ ότι εργάζονται σωστά. Και δεν πρέπει οι εξαιρέσεις να σηματοδοτούν τον κανόνα. Γι’ αυτό, οι έλεγχοι θα γίνουν πιο αυστηροί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για τις επείγουσες περιπτώσεις», σημείωσε.

 

ΠΗΓΗ   aftodioikisi.gr