Ομολόγησε ο δράστης, ένας 40χρονος από τη Γεωργία, και αποκάλυψε ότι η γυναίκα του είχε παράνομη ερωτική σχέση με τον κληρικό, μετά την επίθεση με όπλο κατά ιερέα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών.

Στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας βρίσκεται ο ένοπλος που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον ορθόδοξο ιερέα στη Λυών.

Τα κίνητρά του συνδέονται με ερωτική αντιζηλία. Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 και ο δράστης συνελήφθη την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο 40χρονος Georgi P., γεωργιανής υπηκοότητας, αφού ομολόγησε την πράξη του, αποκάλυψε ότι ο Έλληνας ιερέας είχε παράνομη ερωτική σχέση με τη σύζυγό του.


Πρόκειται επομένως για μια υπόθεση κοινού ποινικού δικαίου και όχι για μια τρομοκρατική επίθεση, όπως ειπώθηκε αρχικά. Ο εν λόγω Γεωργιανός «είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εισαγγελέας Nicolas Jacquet.

Υπό κράτηση βρίσκεται και η σύζυγος του ενόπλου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Ο ορθόδοξος ιερέας, ελληνικής καταγωγής, δέχτηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο, την ώρα που ετοιμαζόταν να κλείσει τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών. Η μία σφαίρα βρήκε τον 52χρονο στο ήπαρ και η άλλη στον θώρακα.

Ο ορθόδοξος ιερέας «βγήκε από το κώμα», όπως ανέφερε την Τετάρτη ένας υπεύθυνος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η υγεία του διατρέχει ακόμη κίνδυνο. Σύμφωνα με τον ιερέα της εκκλησίας της πόλης Γκρενόμπλ, ο ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης, 52 ετών, «υποφέρει ψυχολογικά» και πρέπει να χειρουργηθεί εκ νέου. «Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Οι συγγενείς του απαγορεύεται να τον δουν», ανέφερε.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr