Εγκληματική συμμορία με ακριβά γούστα στα αυτοκίνητα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με δράση στην Αττική καθώς διέθεταν εξειδικευμένη γνώση και προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό

Με εξειδίκευση στα πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας BMW της σειράς «X» και στα μεγάλα μοντέλα της MINI, τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας από τις αρχές του Ιουλίου 2020, είχαν αυξήσει τους δείκτες στις κλοπές πολυτελών Ι.Χ. αυτοκινήτων. Ύστερα από έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας με εξειδικευμένες γνώσεις και προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, και συνελήφθησαν στο Γαλάτσι και στον Πειραιά. Όπως προέκυψε πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 39 και 26 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, δύο ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Τα μέλη της συμμορίας, εντόπιζαν οχήματα που ήταν σταθμευμένα, είτε έξω από οικίες, είτε σε μόνιμους ή προσωρινούς χώρους στάθμευσης οχημάτων και με τη χρήση εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer , τα αφαιρούσαν. Στη συνέχεια, τα στάθμευαν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και αφού διαπίστωναν ότι δε διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού, τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν νοικιάσει γι’ αυτό το σκοπό. Αφού τοποθετούσαν στα κλεμμένα οχήματα πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών αλλά και ξένων Αρχών, τα παρέδιδαν σε μέλη κυκλωμάτων παράνομης εισαγωγής και μεταφοράς λαθρομεταναστών για μεταφορές στην ελληνική επικράτεια.

Η συνολική αξία των κλαπέντων οχημάτων υπερβαίνει τις €200.000

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ έχουν βρεθεί συνολικά 9 οχήματα, τα οποία και επιστράφηκαν στους κατόχους τους, ενώ στην κατοχή τους κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών οχημάτων, τηλεχειριστήρια αυτοκινήτων, φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, διαρρηκτικό εργαλείο, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές κλπ.

Όπως προέκυψε από το ποινικό του μητρώο, για τον 39άχρονο, κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για πλήθος αδικημάτων και έχει εκτίσει ποινές κάθειρξης μεταξύ άλλων και για κλοπές αυτοκινήτων. Ενώ για τους δύο αναζητούμενους συνεργούς τους, κατά το παρελθόν είχαν συλληφθεί για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

πηγη nantiareport.gr