ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020

FRONTEX - 388 συλλήψεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Παιδιών

Συνελήφθησαν 388 ύποπτοι διακινητές και 249 πιθανά θύματα εντοπίστηκαν σε μια ημέρα κοινής δράσης σε ολόκληρη την Ευρώπη με στόχο την εμπορία παιδιών 


Περισσότεροι από 5.380 Αξιωματικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση, ελέγχοντας χιλιάδες άτομα, έγγραφα και αυτοκίνητα σε μόλις επτά ημέρες. Ως αποτέλεσμα, συνελήφθησαν 388 ύποπτοι, εντοπίστηκαν 19 επιπλέον και ξεκίνησαν 40 νέες έρευνες. Συνολικά, οι συμμετέχουσες χώρες εντόπισαν 249 δυνητικά θύματα εμπορίας ανθρώπων, 61 εκ των οποίων επιβεβαιώθηκαν ως ανήλικοι, οι ηλικίες των 107 θυμάτων δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Για να εντοπίσει πιθανά θύματα, το #Frontex υποστήριξε τις συμμετέχουσες χώρες με προσαρμοσμένα προφίλ κινδύνου που σχεδιάστηκαν μαζί με τους συμμετέχοντες για αυτήν τη συγκεκριμένη δράση. Ενεργοποιήσαμε επίσης τους διασυνοριακούς υπαλλήλους εντοπισμού εγκλημάτων που εργάζονται στα εξωτερικά σύνορα "StrongerTogether".

 Η δράση, που πραγματοποιήθηκε στις 5-11 Οκτωβρίου, συντονίστηκε από τον Frontex, την Ευρωπόλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς και εννέα άλλες χώρες της ΕΕ. Συντονίστηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Πολυεπιστημονικής Πλατφόρμας κατά των Εγκληματικών Απειλών (EMPACT). 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FB ΤΟΥ FRONTEX

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου