Μεταξύ των ατόμων που σφαγιάστηκαν, βρίσκοταν και έφηβοι, που συμμετείχαν σε τελετή μύησης

 

Μια κτηνωδία αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες ώρες στη Μοζαμβίκη, καθώς ισλαμιστές μαχητές αποκεφάλισαν περισσότερα από 50 άτομα σε γήπεδο ποδοσφαίρου, τεμάχισαν τα πτώματα των θυμάτων και απήγαγαν γυναίκες.

Τα πτώματα των διαμελισμένων θυμάτων βρέθηκαν διασκορπισμένα σε δασικές εκτάσεις τη Δευτέρα.

Τουλάχιστον 15 αγόρια ήταν μεταξύ των νεκρών, και μερικά από τα θύματα ήταν έφηβοι που συμμετείχαν, σύμφωνα με τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί, σε τελετή μύησης για άνδρες.

Η επίθεση είναι η τελευταία σε μια περίοδο έντονης τζιχαντιστικής βίας στη Μοζαμβίκη από εξτρεμιστές που συνδέονται με το ISIS.

Μερικοί από τους ένοπλους λέγεται ότι φώναζαν το γνωστό «Allahu Akbar» όταν επιτέθηκαν σε ένα χωριό και απήγαγαν μερικές γυναίκες, ενώ άλλοι σκότωσαν τα θύματά τους στο κοντινό χωριό Muatide, σύμφωνα με το BBC News

«Η αστυνομία έμαθε για τη σφαγή που διαπράχθηκε από τους αντάρτες μέσω αναφορών από ανθρώπους που βρήκαν πτώματα στο δάσος», δήλωσε αξιωματικός της περιοχής Mueda. «Μπορέσαμε να μετρήσουμε 20 πτώματα σε μια έκταση περίπου 500 μέτρων. Αυτοί ήταν νέοι που συμμετείχαν σε τελετή μύησης συνοδευόμενοι από τους συμβούλους τους», πρόσθεσε.

Ένας εργαζόμενος παροχής βοήθειας στη Mueda επιβεβαίωσε τη σφαγή, λέγοντας ότι μερικά από τα αγόρια που εκτελέστηκαν, προέρχονταν από αυτήν την περιοχή. Είπε ακόμη ότι τα μέρη του σώματός τους είχαν σταλεί στις οικογένειές τους για ταφή την Τρίτη.

 

ΠΗΓΗ   protothema.gr