Όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, που δεν έχουν… αγριέψει στο νομό Έβρου, συνεχίζονται οι εργασίες θωράκισης των συνόρων μας με την Τουρκία, για την αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών, σε όλο το μήκος του ποταμού.

Εκτός του νέου φράχτη για τον οποίο προχωρούν οι εργασίες στην περιοχή του νοτίου Έβρου και συγκεκριμένα στις Φέρες, συνεχίζονται επίσης τα έργα βελτίωσης και ενίσχυσης του υφιστάμενου φράχτη 12 χιλιομέτρων στην περιοχή Καστανεών-Νέας Βύσσας. Παράλληλα, ξεκίνησαν σε κάποια από τα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου να κατασκευάζονται νέα υπερυψωμένα αντιβαλλιστικά παρατηρητήρια, για τον καλύτερο έλεγχο της κάθε περιοχής. Έτσι οι ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία φυσικά με τους αστυνομικούς, θα έχουν καλύτερη εικόνα για ύποπτες κινήσεις στον ποταμό Έβρο και γενικότερα τα ελληνοτουρκικά σύνορα, από λαθρομετανάστες και διακινητές, ενώ θα γίνονται άμεσα αντιληπτά τα droneτης τουρκικής πλευράς.

Ένα από τα παρατηρητήρια αυτά θα κατασκευαστούν στο χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου και όπως βλέπετε στις εικόνες, το ειδικό σκαπτικό μηχάνημα ανοίγει τις τρύπες πάνω στις οποίες θα θεμελιωθεί το παρατηρητήριο που θα έχει μεγάλο ύψος, για να δίνει την δυνατότητα επόπτευσης μεγάλης περιοχής. Υπολογίζεται ότι το ύψος του θα ξεπερνάει τα 30 με 40 μέτρα και θα διαθέτει και ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης.



Πηγή: evros-news