Ανακοίνωση τής Συμμαχίας Μάχιμων Αστυνομικών


Ανακοίνωση τής Συμμαχίας Μάχιμων Αστυνομικών: 

Μετά την ανακοίνωση ‘’ χάδι ‘’ της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που προφανώς έγινε ‘’για τα μάτια του κόσμου’’ και αφού δεκάδες αγανακτισμένοι συνάδελφοι επικοινώνησαν μαζί μας θέτουμε τους κάτοθι προβληματισμούς και ερωτήματα τα οποία διά του εκπροσώπου μας θα κατατεθούν και στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και είναι επιτακτικό να λάβουν άμεση απάντηση:

Από τον Μάρτιο σχεδόν το σύνολο των Πρωτοβάθμιων Σωματείων καταγγέλλει την Πολιτεία, που όταν μοίρασε επιδόματα επιβράβευσης, ΞΕΧΑΣΕ τον απλό αστυνομικό ο οποίος παράλληλα με τις μάχες των συναδέλφων μας στον Έβρο, σήκωνε στις πλάτες τους όλο το βάρος των ελέγχων για το περιορισμό κυκλοφορίας με άδειες κομμένες. 

Η Ομοσπονδία δια του προεδρείου της διατυμπάνιζε ότι δεν είμαστε ‘’ επαίτες’’ και δεν θα το διεκδικήσει όπως και οι ίδιοι διαπιστώσαμε. Φτάνοντας στο δεύτερο κύμα του φθινοπώρου που διαρκεί έως σήμερα, με τρείς νεκρούς συναδέλφους μας , εκατοντάδες νοσούντες, κομμένες άδειες και δεκάδες τιμωρημένους ‘’ για μειωμένη απόδοση’’ όσον αφορά την επιβολή προστίμων στους συμπολίτες μας, και την Κυβέρνηση να διαρρέει πληροφορίες για επίδομα σε υγειονομικούς και πολιτική προστασία (όχι αστυνομία φυσικά), δημοσιεύεται αυτή η επιστολή- ανακοίνωση- χάδι η οποία ουσιαστικά 

α) ζητάει παράταση αδειών αντί για ανάκληση του άδικου μέτρου που απαγορεύει την χορήγησή τους στους αστυνομικούς την ώρα που όλο το δημόσιο εργάζεται από το σπίτι (ο αστυνομικός δεν έχει δικαίωμα να περάσει γιορτές με την οικογένειά του μάλλον, και για ποιόν λόγο λαμβάνεται πρωτοβουλία να αρχίσει τέτοιο προηγούμενο? Η άδεια είναι απαραβίαστο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου δεν εξαγοράζεται) και 

β) όσον αφορά την χορήγηση επιδόματος εντέχνως και για λόγους που πρέπει να μας προβληματίσουν, στηρίζεται απλά και μόνο στην ανάκληση των αδειών και όχι στους νεκρούς, του αρρώστους μας και στην υπερπροσπάθεια των αστυνομικών όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Τώρα δηλαδή δεν είμαστε ‘’επαίτες’’ ????

Όσον αφορά την διεκδίκηση της αναγνώρισης του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό ούτε λόγος, ενώ η λίστα των νεκρών μας αυξάνει συνεχώς. Πάρτε το χαμπάρι ότι δεν μας υπολογίζουν και η δικαστική διεκδίκηση είναι μονόδρομος.

Σχετικά με την πρόταση για το νέο βαθμολόγιο (η οποία ποτέ δεν κοινοποιήθηκε στο σύνολό της στα πρωτοβάθμια), την 23-10-2020 με ανακοίνωση η Π.Ο.ΑΣ.Υ. ενημέρωσε ότι σε μία εβδομάδα η Πολιτική ηγεσία θα το προωθούσε υπό μορφή Προεδρικού Διατάγματος. 

Πολλοί συνάδελφοί μας παρασύρθηκαν από την ανακοίνωση αυτή και ενώ είχαν αποφασίσει την αποστρατεία τους, υπέγραψαν άλλον έναν χρόνο παραμονής στο Σώμα περιμένοντας τις άμεσες εξελίξεις που ποτέ δεν ήρθαν καθώς η μία εβδομάδα κοντεύει να γίνει δύο μήνες, δίνοντας παράταση στην υπηρεσιακή αβεβαιότητα!!!

Για το μισθολόγιο και την δικαστική προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. ούτε λόγος φυσικά εδώ και έναν χρόνο. Επίσης σιωπή και για την διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπου μάλιστα οι μεμονωμένες αγωγές των συναδέλφων έγιναν με τις ευλογίες και παροτρύνσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Υ.Γ.  Στο άρθρο 36 του υπό ψήφιση Νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» μήπως ξέχασαν οι συντάκτες να προσθέσουν το εδάφιο ότι ‘’οι απόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων πλέον εξομοιώνονται με πτυχιούχους της ανώτατης εκπαίδευσης’’ ή μόνο εμείς το παρατηρήσαμε πως δεν αναγράφεται πουθενά???

 

ΠΗΓΗ   bloko.gr