Σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης ο γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στην Ρόδο με την ολοκλήρωση της απολογίας του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος


Από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ο Γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στην Ρόδο, κρατείται κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

Μετά την πενθήμερη προθεσμία που είχε λάβει για να απολογηθεί (18/12) ο Γραμματέας του Τούρκικου Προξενείου στη Ρόδο, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας με παροχή εγγράφων εξηγήσεων ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου. Σε αυτή περιλαμβάνονται ο πρώην μάγειρας- ναυτικός στο «Ε/Γ-Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρείας ΣΑΟΣ και ο Γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Τις προηγούμενες ημέρες με επιστολή τους προς τις Αστυνομικές Υπηρεσίες ο Τούρκος πρόξενος είχε αιτηθεί να αποδοθούν στο Προξενείου ο υπολογιστής και το κινητό του Γραμματέα τα οποία κατασχέθηκαν ως πειστήρια κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ωστόσο αρμόδιο είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου χωρίς να έχει λάβει σχετικά αίτημα .
Ο Γραμματέας του Τούρκικου Προξενείου στην Ρόδο ωστόσο παρά το προανακριτικό υλικό και τις νόμιμα καταγεγραμμένες συνακροάσεις, καθώς και την ομολογία τους μάγειρα τον οποίο είχε εντάξει για τις καταγραφές των Ελληνικών θέσεων τους στρατιωτικού υλικού της Ελλάδας στα ακριτικά νησιά, φέρεται να αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες για κατασκοπεία.

πηγή nantiareport.gr