Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποίησε επισκέψεις στην Περιοχή Ευθύνης της 1ης Στρατιάς και ειδικότερα του Δ΄ Σώματος Στρατού. 


Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέφθηκε το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Λάρισα, το 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στην Ξάνθη και το 216 ΚΙΧΝΕ στην Αλεξανδρούπολη. Ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις τους και συζητήθηκαν η ενίσχυση τους με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο της μέριμνας για το προσωπικό, παρακολούθησε την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής στρατιωτικών οικημάτων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή.

Τη μέριμνα για το προσωπικό ενισχύει η κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, κατόπιν δωρεάς από το «Ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά». Ο Σταθμός έρχεται να προστεθεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου πολυχώρου που θα περιλαμβάνει επιπλέον στρατιωτικά οικήματα, υγειονομικές υπηρεσίες, γυμναστήριο, εκκλησία, χώρους πρασίνου, στάθμευσης και πολυκατάστημα.

Επισκέφθηκε τα Στρατηγεία του Δ΄ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη και της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, όπου ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.

Μετέβη στο χωριό Πόρος Έβρου, όπου παρακολούθησε την εξέλιξη των εργασιών, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατασκευή του συνοριακού αποτρεπτικού εμποδίου (Φράκτης).

Πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με σκοπό την υλοποίηση δωρεών για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του συνοδευόταν στη Λάρισα από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο και στο Δ΄ Σώμα Στρατού από τονΔιοικητή του Αντιστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη.




 

ΠΗΓΗ   e-evros.gr