Χάος επικράτησε στην Αλβανία, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα, καθώς εξαγριωμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτήριο, με αφορμή τη δολοφονία του 25χρονου, Klodian Rasha, από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το himara.gr, ο 25χρονος περπατούσε σε δρόμο των Τιράνων εν ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και χωρίς μάσκα. Αστυνομικοί τον είδαν και τον πλησίασαν για να του κόψουν πρόστιμο. Ωστόσο, ο νεαρός άρχισε να τρέχει για να διαφύγει, με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο σφαίρες πισώπλατα από απόσταση 5 μέτρων, μια εκ των οποίων τον βρήκε στην καρδιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός οπλοφορούσε και «έκανε ύποπτες κινήσεις», ενώ αρνήθηκε να υπακούσει στις Αρχές όταν του είπαν να σταματήσει και τράπηκε σε φυγή.

Η αστυνομία μάλιστα ανέφερε τρεις διαφορετικές εκδοχές στους γονείς του, ενώ στο τέλος εμφανίστηκε ως δια μαγείας ένα όπλο σε κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να υποστηρίζουν ότι ο νεαρός πήγε να τους ρίξει.

Ο 25χρονος άνδρας δολοφονήθηκε το βράδυ της Τρίτης, καθώς ο αστυνομικός δεν μπόρεσε να τον προφτάσει και πυροβόλησε προς το μέρος του, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Μάλιστα, ο λόγος για τον οποίο παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν... ένα πακέτο τσιγάρα.

Οι διαδηλωτές είναι εκατοντάδες αυτήν την ώρα στην περιοχή Laprake των Τιράνων, ενώ από την οργή τους έκαψαν και το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το υπουργείο.

Μάλιστα, με σύνθημα «κάτω η δικτατορία» ζητούν την παραίτηση του υπουργού Sandri Leshaj, καθώς και τη φυλάκιση του αστυνομικού που πυροβόλησε το νεαρό θύμα.





πηγή zougla.gr