Συνελήφθη χθες (30-11-2020) το απόγευμα, στον Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας ένας αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

“Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του και ακολούθως ακινητοποιήθηκε σε χωμάτινη οδό στην ορεινή περιοχή Μικρού Δερείου Έβρου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ότι για το όχημα που οδηγούσε έχει δηλωθεί κλοπή την 14-11-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αθήνας.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 215 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.