Κλείνοντας τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομόσχεδιο της σωφρονοστικής νομοθεσίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης, "επιδαψίλευσε" μία θεσμική και επί της ουσίας οικονομική βόμβα για τους αστυνομικούς.

Όπως είπε, βρίσκεται στο τελικό στάδιο η επεξεργασία ενός νέου Π.Δ. για τη δίκαιη βαθμολογική εξέλιξη των υπηρετούντων πάνω σε ορθολογιστικές βάσεις το οποίο θα ανταποκρίνεται στις νέες σημερινές απαιτήσεις. Υπάρχει μία αίσθηση τόνισε, πως οι αστυνομικοί αποστρατεύονται στα 5 χρόνια. Οι αστυνομικοί αποστρατρεύονται μετά από 40 χρόνια θητείας, είπε και είναι δίκαιη όσο κι επιβεβλημένη η αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης τους.

Τα στελέχη του Π.Σ. ήδη έχουν τακτοποιηθεί συμπλήρωσε με το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία, και κάτι αντίστοιχο θα γίνει και για το αστυνομικό προσωπικό μετά από συζήτηση κι εντατικές διαβουλεύσεις με ΠΟΑΣΥ- ΠΟΑΞΙΑ.

Νωρίτερα είχε δηλώσει πως το βραχιολάκι επεκτείνεται σε όλη την χώρα, κυρίως για τις καταχρηστικές προφυλακίσεις και πως η κοινωνική εργασία των έγκλειστων θα τρέξει πολύ γρήγορα, όπως η τηλεκπαίδευση και η τηλεϊατρική.


Πηγή: bloko.gr