«Ντρέπονται τα παιδιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων αστυνομικών να λένε ότι οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους είναι αστυνομικοί», δήλωσε το πρώην επιφανές στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και τελευταία του ΣΥΡΙΖΑ,  Ραγκούσης. Είναι μια δήλωση που σηκώνει ανάλυση, όχι ως προς το περιεχόμενό της, αλλά κυρίως ως προς το κίνητρό της.

Το περιεχόμενό της είναι ούτως ή άλλως αστήριχτο, γιατί αν κάποια παιδιά πρέπει να ντρέπονται, δεν είναι τα παιδιά των ανθρώπων που με κίνδυνο της ζωής τους προστατεύουν όλους εμάς τους υπόλοιπους από το έγκλημα, αλλά τα παιδιά όσων πλούτισαν αφύσικα σε βάρος της κοινωνίας και ζουν με υπερβολική χλιδή, σαν να είναι μεγιστάνες.  

Μάλιστα είναι τέτοια η σχέση των τελευταίων με την κοινωνία, που ο κάθε ένας τους χρειάζεται καθημερινά  μια διμοιρία των αστυνομικών που λοιδωρεί, για να αισθάνεται ασφαλής.

Τώρα ως προς το κίνητρο της δήλωσης ελπίζω να μην είναι ενταγμένη σε ένα μακρόπνοο σχέδιο διάβρωσης που κάποιες πολιτικές δυνάμεις έχουν υιοθετήσει από το ΄74 και μετά, αποσκοπώντας στην επικράτησή τους, μέσω της κατάρρευσης της κοινωνίας.  Γνωρίζουν  ότι για να καταρρεύσει μια κοινωνία, πρέπει πρώτα να πληγούν ανεπανόρθωτα οι θεσμοί της και όλα τα θεσμικά της όργανα. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο η Αστυνομία, ο Στρατός, η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη ήταν πάντα στο στόχαστρό τους, όπως βέβαια και οι παραδοσιακές μας αξίες σαν λαού καθώς και οποιοδήποτε συνδετικό στοιχείο της κοινωνίας μας.

Μ΄ αυτόν τον τρόπο κατόρθωσαν και ο αστυνομικός έγινε στη συνείδηση πολλών μπάτσος, ο στρατιωτικός έγινε καραβανάς, ο κλήρος έγινε παπαδαριό, η αγάπη στην πατρίδα έγινε φασισμός, οι πιστοί χριστιανοί έγιναν ταλιμπάν και οι αξίες μας και οι αρχές μας έγιναν ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Όλα αυτά έγιναν επιδιώκοντας  μ΄ αυτόν τον τρόπο την κατάρρευση της κοινωνίας, επειδή γνωρίζουν ότι ο μόνο σε μια κοινωνία υπό κατάρρευση μπορούν να επικρατήσουν, και να δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση, που δεν θα έχει καμία σχέση με δημοκρατία. 

Όσο για την απάντηση στο πως θα μπορούσαν να επικρατήσουν, έστω και σε συνθήκες κατάρρευσης, η απάντηση είναι απλή: Οι ομάδες κρούσης είναι έτοιμες και είναι και πολύ καλά προπονημένες.

Για τον λόγο αυτόν θα προτιμούσα η δήλωση Ραγκούση να είναι μια ανόητη δήλωση, παρά να είναι ενταγμένη στη λογική των δυνάμεων που θέλουν την κατάρρευση της κοινωνίας, χωρίς βέβαια να μπορώ να το αποκλείσω. 

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η κοινωνία μας θα είναι πολύ χειρότερη χωρίς αστυνομικούς και πολύ καλύτερη χωρίς ραγκούσηδες.

 

ΠΗΓΗ   efkozani.gr